Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: Η παύση λειτουργίας της ΜΕΘ υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας: Η παύ...

Διαβάστε την ανακοίνωση

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας  εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την επαπειλούμενη παύση λειτουργίας της  Μονάδας Εντατικής Θεραπείας  της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, λόγω έλλειψης  ιατρικού προσωπικού.

Όπως τονιζει με ανακοίνωση του, αυτή τη στιγμή η ΜΕΘ διαθέτει δυο μόνο ειδικούς ιατρούς που  εφημερεύουν  ολόκληρο το μήνα ανά δεύτερη ημέρα,  προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία η Μονάδα όλο το μήνα, με δεδομένο ότι οι πέντε κλίνες που διαθέτει είναι μονίμως γεμάτες.

«Το ιδιαίτερα  επιβαρυμένο αυτό πρόγραμμα εφημεριών, ειδικά σε ένα τόσο απαιτητικό τμήμα όπως η ΜΕΘ, υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια  βιολογικής αντοχής ενός ανθρώπου άρα και τα όρια ασφαλούς λειτουργίας της ίδιας της Μονάδας τα οποία σε μεγάλο βαθμό καθορίζονται, ούτως ή άλλως, από την βιολογική, ψυχική, πνευματική αντοχή και ευεξία των ιατρών και του λοιπού προσωπικού σε αυτές. Συνεπώς, μετά την αποχώρηση  δύο ιατρών που υπηρετούσαν  στη Μονάδα,  η Μονάδα δεν είναι σε θέση να λειτουργεί με στοιχειώδη ασφάλεια και  υπο ιδανικές συνθήκες. Ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας της ΜΕΘ συνιστά  σημαντικότατη  υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών  υγείας στην περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι η ΜΕΘ δεν είναι ένα οποιοδήποτε τμήμα του Νοσοκομείου αλλά το τμήμα στο οποίο νοσηλεύονται κρίσιμα πάσχοντες, μεταξύ ζωής και θανάτου, από την καλή λειτουργία του οποίου εξαρτάται εάν  θα τους κερδίσει η ζωή και όχι ο θάνατος. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, οι κλίνες ΜΕΘ σπανίζουν σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα, σε περίπτωση κατά την οποία  η ΜΕΘ του Πύργου αναστείλει την λειτουργία της, όποιος ασθενής έχει την ατυχία να χρειασθεί νοσηλεία σε ΜΕΘ να έχει και την επιπλέον ατυχία, αυτός και οι οικείοι του, να πρέπει να μεταφερθεί ενδεχομένως και στην άλλη άκρη της Ελλάδας, όπου υπάρχει κρεβάτι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από άποψη   επιβάρυνσης της ήδη βεβαρυμμένης υγείας του, ταλαιπωρίας, οικονομικού κόστους κλπ.

Για τους λόγους αυτούς, ο Ιατρικός Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας, καλεί όλους τους αρμοδίους επί του θέματος  να λάβουν κάθε απαιτούμενο μέτρο με σκοπό η ΜΕΘ Πύργου να στελεχωθεί ξανά επαρκώς, το συντομότερο δυνατό, με τουλάχιστον έναν επικουρικό ιατρό, αφού οι μόνιμες προσλήψεις  ιατρών  στο Ε.Σ.Υ. έχουν λάβει χαρακτήρα απαγορευτικό,  ώστε η λειτουργία της να συνεχισθεί απρόσκοπτα.  Προς το σκοπό αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας είναι διατεθειμένος  να παράσχει από την πλευρά του και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του  κάθε δυνατή βοήθεια, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για  να δοθεί λύση το συντομότερο».

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις