Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«16 μήνες σημειωτόν….»

«16 μήνες σημειωτόν….»

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

16 μήνες καθυστέρηση, 4ο Μνημόνιο, μία δόση 8,5 δις όπου τα 7,7 πάνε σε αποπληρωμή ομολόγων, ΚΑΜΙΑ αναφορά στο χρέος, ΚΑΜΙΑ ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αυτές είναι οι βαριές και ταπεινωτικές συνέπειες της αδυναμίας της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί και βέβαια να λειτουργήσει παρά το πολιτικό κόστος με όρους εθνικού στρατηγικού συμφέροντος.

Η β΄ αξιολόγηση του μνημονιακού προγράμματος που η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ψήφισε ολοκληρώθηκε χθες με τεράστια καθυστέρηση, 16 ολόκληρων μηνών.

Τι κατάφερε η ελληνική Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα;

Κατάφερε ο λογαριασμός των μέτρων να ανεβαίνει συνεχώς.Από 9 δις ευρώ που είχε επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός μέχρι το τέλος του 2016, όταν και έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση, σήμερα ο λογαριασμός έφτασε στα 14,5 δις ευρώ!

Κατάφερε οι χαμηλοσυνταξιούχοι να χάνουν 2-3 συντάξεις και οι χαμηλόμισθοι ένα μηνιάτικο τα φτωχότερα νοικοκυριά να πλήττονται από το πετσόκομμα των κοινωνικών επιδομάτων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να εξοντώνονται με αδιανόητες ασφαλιστικές εισφορές.

Κατάφερε να καλωσορίζει μια δόση 8,5 δις που τα 7,7 πάνε στην αποπληρωμή ομολόγων, μετά από ένα 4ο Μνημόνιο και ένα μίνι-μνημόνιο 140 προαπαιτουμένων.

Κατάφερε να μην πάρει καμία σαφή αναφορά στην άμεση ελάφρυνση του χρέους.

Κατάφερε να αποτύχει την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ. στους επόμενους μήνες.

Κατάφερε να μην πάρει καμία ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με τη συμφωνία που πριν τρεις εβδομάδες απέρριψε.

Η Κυβέρνηση κατάφερε να αυτοεγκλωβιστεί, να απογυμνωθεί διαπραγματευτικά και να πάρει ό,τι της δώσουν και ΤΙΠΟΤΑ απ’ όσα ζητούσε.

Δυστυχώς, αυτά που, τελικώς, μένουν από όλη αυτή τη διαδικασία είναι τα βαριά μέτρα για τους πολίτες και η πολυετής λιτότητα. Μια καθηλωμένη οικονομία, που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν αφήνει να αναπνεύσει και ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας, που είναι η σημαντικότερη προϋπόθεση για την ανάπτυξή της.

Οι λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα δεν είναι παρά μια χιλιοπαιγμένη επικοινωνιακή μεθόδευση η οποία δεν πείθει πλέον κανέναν.

Ας μην γελιόμαστε: Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του πανηγυρίζουν όχι για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής τους, το οποίο συνιστά μια ακόμη σοβαρότατη εθνική οπισθοχώρηση. Πανηγυρίζουν για την παραμονή τους στην εξουσία! Δεν είναι ανόητοι. Ανήθικοι είναι!

 

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις