Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου με σπουδαίες επιδώσεις-2ο μετάλλιο για την Πάτρα με Χάλκινη την Τόκα-Δεν κατάφερε το ρεκόρ η Στεφανίδη

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στ...

Η αθλήτρια της Ολυμπιάδας τερμάτισε τρίτη στα 400 μέτρα με εμπόδια

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο για να απολαύσει τους αγώνες και οι αθλητές τους αντάμειψαν με σπουδαίες επιδώσεις.

Όλα τα μεγάλα ονόματα βρέθηκαν στην Αχαϊκή πιστοποιώντας την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται ενόψει και του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δύο μετάλλια και καλά πλασαρίσματα για τις Πατρινές ομάδες, με την Κυριακοπούλου να παίρνει την δεύτερη θέση στο ύψος και την Τόκα την τρίτη θέση στα 400 μέτρα με εμπόδια.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκλήρωσε τον αγώνα με 4.81 και κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό. Η χρυσή Ολυμπιονίκης που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, επιχείρησε ανεπιτυχώς 3 φορές να καταρίψει το Πανελλήνιο ρεκόρ.

Το δεύτερο μετάλλιο για την Πάτρα έφερε η Ελπίδα Τόκα. Η αθλήτρια της Ολυμπιάδας τερμάτισε τρίτη στα 400 μέτρα με εμπόδια με 59.97. Πρωταθλήτρια ήταν η Κατερίνα Δαλάκα.

Τα λάθη στο πέρασμα των εμποδίων στο τελευταίο μισό της κούρσας στέρησαν στην Κατερίνα Δαλάκα μια καλή επίδοση στα 400 μ. εμπόδια.

Η αθλήτρια του Γιώργου Παναγιωτόπουλου τερμάτισε σε 59.47 σε μια κούρσα όπου οι μετέχουσες ταλαιπωρήθηκαν από τον δυνατό αέρα, που άλλαζε μάλιστα κατεύθυνση.

Η Μαρία Λιτσένη ήταν δεύτερη με 59.91 και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ (59.88) και τρίτη η Ελπίδα Τόκα με 59.97.

Μία μόλις ημέρα από την βράβευση του Λούη Τσάτουμα, με την οποία έκλεισε ο αθλητικός κύκλος ενός σπουδαίου άλτη, ο διάδοχος του, Μίλτος Τεντόγλου φρόντισε να δείξει πως θα συνεχίσει την παράδοση στο μήκος των ανδρών .

Ο 19χρονος άλτης "προσγειώθηκε" στο πέμπτο του άλμα στα 8,30 μ. (1,8) και έδειξε πως είναι σε εκπληκτική κατάσταση.

Παράλληλα βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, το οποίο ήταν 8,19 μ. από τα Παπαφλέσσεια του 2016 και να γίνει ο 4ος αθλητής φέτος στον κόσμο σε επίπεδο Ανδρών.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με προβλήματα στη φόρα, τα οποία έδειξε να ξεπερνά μετά το τρίτο άλμα στο οποίο σημείωσε 7,81 μ. (2,2). Στο τέταρτο άλμα πέτυχε 7,91 μ. (1,9) και στο πέμπτο το 8,30 μ., ενώ επέλεξε να μην  κάνει το έκτο.

Δεύτερος με 7,83 μ. (2,3) ήταν ο Νίκος Καψής, που συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις στη σεζόν και στην τρίτη ο επίσης σταθερός Τάσος Γαλαζούλας με 7,82 μ. (1,1).

Ο 19χρονος Θάνος Καλάκος κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του ανερχόμενου στους δρόμους μεσαίων αποστάσεων.

Ο ταλαντούχος αθλητής διένυσε την απόσταση σε 1.52.40, σε μια κούρσα, που έδειχνε να ελέγχει από την αρχή μέχρι το τέλος και στην οποία πρωτίστως τον ενδιέφερε η θέση και όχι η επίδοση.

Ο Ανδρέας Δημητράκης έμεινε πίσω και δεν μπόρεσε στην τελική ευθεία να καλύψει τη διαφορά κι έτσι ακολούθησε με 1.52.88. Τρίτος με 1.53.02 ήταν ο Χρήστος Κοτίτσας.

Ο Ιάσωνας Θανόπουλος κατάφερε  να πάρει τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής έστειλε το δίσκο στα 56,01 μ. και άφησε στην ιστορία το 54,80 μ., που σημείωσε στην αρχή της σεζόν.

Ο 23χρονος είχε ξεπεράσει τον εαυτό του και στη δεύτερη προσπάθεια, με 55,08 μ. Δεύτερος με 55,85 μ. ήταν ο Κυριάκος Ζώτος, που μετά τη νίκη στη σφαιροβολία έδειξε πως είναι καλά και στη δισκοβολία. Ο Δημήτρης Δελής ήταν τρίτος με 54,34 μέτρα.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στη δεύτερη μέρα των αγώνων.

Μίλτος Τεντόγλου (μήκος): Στα πρώτα μου άλματα είχα αρκετά προβλήματα με την φόρα μου, κυρίως λόγω του αέρα που ήταν δυνατός. Όταν έπεσε η ένταση του αέρα κατάφερα να βρω ρυθμό και να κάνω ένα μεγάλο άλμα. Είμαι πολύ χαρούμενος που σημείωσα αυτή την επίδοση, μεγάλος μου στόχος παραμένει  το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Στο Λονδίνο εννοείται πως θέλω να αγωνιστώ και να κάνω μια καλή παρουσία, όμως, αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μου είναι το Γκροσέτο".

Θάνος Καλάκος (800 μ.): "Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα ο πρώτος έφηβος που νικά στα 800 μ. σε πρωτάθλημα Ανδρών. Ηταν μια κούρσα τακτικής, με στόχο τη νίκη. Είμαι χαρούμενος που πήγαν όλα καλά και πέτυχα το στόχο μου. Τώρα θα αγωνιστώ στη Λιλ κι έπειτα ίσως κάνω 1.500 μ. στο Πρωτάθλημα Εφήβων στην Κατερίνη. Ο μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20".

Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.): "Ένιωθα ένταση και κούραση από χθες. Μπορώ να κάνω αυτό το χρόνο ανεξάρτητα από το αν έχει άνεμο ή όχι, νιώθω δυνατός. Σε ότι αφορά στην κούρσα μου θα κοιτάξω το βίντεο, προκειμένου να διαπιστώσω αν έχω κάνει λάθη και να τα διορθώσω"

Γρηγορία Κεραμιδά (200 μ.): "Ο άνεμος δεν μου επέτρεψε να κάνω αυτό που ήθελα. Σε κάθε περίπτωση και κάνοντας έναν απολογισμό, φάνηκε πως είμαι σε καλή κατάσταση. Θέλω να κάνω κούρσες στο εξωτερικό, προκειμένου να πιάσω το όριο για το Λονδίνο".

Ιάσωνας Θανόπουλος (δισκοβολία): "Είμαι ευχαριστημένος γιατί έκανα ατομικό ρεκόρ, με βοήθησε ο συναγωνισμός με τον Κυριάκο Ζώτο, καθώς μέσα από αυτόν κατάφερα να κυνηγήσω καλές βολές. Είμαι χαρούμενος, που θα είμαι στην εθνική ομάδα"

Λίλη Αλεξούλη (μήκος): "Δεν είναι στο μυαλό μου το όριo. Φαίνεται ωστόσο πως υπάρχει πρόβλημα και κάτι δεν πάει καλά στους αγώνες. Είναι κάτι που πρέπει να το βρούμε. Ελπίζω την ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιάσω καλύτερη εικόνα και από εκεί και έπειτα θα συνεχίσω τους αγώνες μου και θα παλέψω για κάτι καλύτερο.

Σταματία Σκαρβέλη (σφαιροβολία/σφυροβολία): "Νιώθω χαρούμενη και κουρασμένη. Έκανα για ένα εκατοστό ατομικό ρεκόρ, μετά τη Λιλ θα μείνω στην Ελλάδα έως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπίντγκοζ. Πλέον νιώθω να έχω απελευθερωθεί και πιστεύω πως μπορώ να κυνηγήσω τα 17 μέτρα".

Κατερίνα Δαλάκα (400 μ. εμπ.) : "Είμαι λίγο απογοητευμένη με την εμφάνιση μου. Είμαι καλά, έχω δυνάμεις,όμως, κάνω πολλά λάθη στα τελευταία εμπόδια και αυτό μου στοιχίζει. Στο διασυλλογικό έκανα 57.97 και σήμερα έτρεξα πολύ μέτρια. Τώρα θα πέσω στα βαθιά στη Λιλ και από εκεί και πέρα θα συνεχίσω τόσο με τα 200 μ. όσο και με τα εμπόδια".

Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία): "Μπήκα στον αγώνα και ήξερα πως ήμουν καλά και ήθελα μια μεγάλη βολή. Τα 65,00 δεν είναι αυτό που θα ήθελα, νομίζω πως ακόμη κι αν σηκωθώ από το κρεβάτι και πάω να κάνω βολές θα θα ρίξω αυτά τα μέτρα. Ακόμη δεν έχουν έρθει οι επιδόσεις που μπορώ, θέλω βολές πάνω από τα 66,00 μ., τώρα έχω την ευκαιρία στο Λιλ. Με βοηθάει πολύ η παρουσία τη Σταματίας, καθώς πλέον σκέφτομαι ότι υπάρχει μια ακόμη αθλήτρια που μπορεί να ρίξει καλά και αυτό με βοηθάει".

Τα υπόλοιπα τελικα αποτελέσματα.

Την τύχη με το μέρος του θα ήθελε να έχει έχει σήμερα ο Λυκούργος Τσάκωνας, προκειμένου να δει το χρονόμετρο να γράφει ένα νέο φετινό ρεκόρ. Ο έμπειρος αθλητής ήταν νικητής στα 200 μ. με 20.26 επίδοση όμως, που έγινε με ευνοϊκό άνεμο (2,5).

Ο αθλητής έκανε το νταμπλ και επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά φέτος πως διανύει πολύ καλή σεζόν. Δεύτερος με 20.90 ήταν ο Πάνος Τριβυζάς και τρίτος ο Γιάννης Δουλγέρης με 21.48 (2,3), νικητής της πρώτης τελικής σειράς.

Η Λίλη Αλεξούλη επέστρεψε στη νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όμως, ωστόσο δεν έφτασε όσο μακριά θα ήθελε. Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια με 6,44 μ. (2,5), ενώ με κανονικές συνθήκες προσγειώθηκε στα 6,16 μ. (1,7).

Η περσινή νικήτρια, Βούλα Παπαχρήστου, φέτος ήταν δεύτερη με 6,29 μ. (3,2) και τρίτη η Ανδριάνα Γράβαλου με 6,17 μέτρα. Η νεάνιδα Χριστιάνα Μάρκου, έδειξε σε καλή κατάσταση και "προσγειώθηκε στα 6,06 μ. με ευνοϊκό όμως άνεμο (2,7), κατέλαβε την πέμπτη θέση και συνεχίζει να κυνηγά το όριο (6,10 μ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Η Ηλιάνα Κοροσίδου συνέχισε το σερί νικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με βολή στα 64,65 μ., επίδοση που σημείωσε στην τέτατη προσπαθεια της. Η έμπειρη αθλήτρια συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις και έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να κυνηγήσει βολές πάνω από τα 66,00 μέτρα.

Η Σταματία Σκαρβέλη επέλεξε να κάνει δύο προσπάθειες κι έπειτα να φύγει από το γήπεδο του Λαδόπουλου, προκειμένου να αγωνιστεί στον τελικό της σφαιροβολίας στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Η απόφαση της την δικαίωσε απόλυτα, αφού κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία, αλλά με 16,76 μ., επίδοση που είναι ατομικό της ρεκόρ. Δεύτερη με 16,02 μ. ήταν η Βαγγελιω Σοφάνη και τρίτη η Ευαγγελία Γερομαρκάκη με 14,01 μέτρα.

Το πρώτο νταμπλ της καριέρας της πανηγύρισε σήμερα η Γρηγορία Κεραμιδά. Η αθλήτρια μετά τη νίκη στα 100 μ., επικράτησε και στα 200 μ. με 23.16 (0,8) και έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεύτερη με 24.19 ήταν η Κορίνα Πολίτη και τρίτη η Ελπίδα Καρκαλάτου με  24.27.

Ο Κώστας Νάκος διατήρησε τον τίτλο, που κατέκτησε πριν ένα χρόνο για πρώτη φορά, διανύοντας τα 400 μ. εμπ. σε 52.01. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντής έκανε δυνατό φίνις και τερμάτισε τελικά δεύτερος σε 52.98, ενώ ο Κυριάκος Σκάρας τρίτος με 53.37.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στον ουρανό της... Πάτρας απόψε η Κατερίνα Στεφανίδη - Ίσως να επιχειρήσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports