Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έφη Γιαννιά: Νέους δρόμους ανοίγει το Achaia Fest

Έφη Γιαννιά: Νέους δρόμους ανοίγει το Achaia Fest

Μία σημαντική εξωστρεφής δράση με πολλαπλά οφέλη για την Αχαΐα

Από την Έφη Γιαννιά, Αντιστράτηγο ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας και πολιτευτή της ΝΔ στην Αχαΐα, λάβαμε το εξής κείμενο όπου αναφέρεται στην επιτυχημένη διοργάνωση του Achaia Fest 2017, στο νότιο Πάρκο της Πάτρας, στην Ακτή Δυμαίων.

Το κείμενο της έχει τίτλο: Νέους δρόμους ανοίγει το Achaia Fest.

Μία σημαντική εξωστρεφής δράση με πολλαπλά οφέλη για την Αχαΐα, αποτέλεσε το Achaia Fest 2017 το οποίο φιλοξενήθηκε στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Μία άρτια διοργάνωση που σκοπό είχε να αναδείξει τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις, δράσεις τουρισμού και Πολιτισμού.

Η μεγάλη του επισκεψιμότητα, αποδεικνύει πως η Πάτρα «διψά» για τέτοιες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τους θησαυρούς της, τα τουριστικά της αξιοθέατα και τον πολιτιστικό της πλούτο, αλλά παράλληλα ανοίγουν και νέους ορίζοντες.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τη διοργάνωση της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, που εκ του επιτυχούς αποτελέσματος είναι σίγουρο πως θα καταστεί σε θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, είναι πραγματικά αξιέπαινη και αποδεικνύει ότι εν καιρώ κρίσης, αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι η εξωστρέφεια, με δράσεις που θα έχουν θετικό πρόσημο για την τοπική οικονομία.

Η Αχαΐα, ένας ευλογημένος τόπος που συνδυάζει μοναδικά βουνό και θάλασσα, περιοχές εκπληκτικού φυσικού κάλους και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, διαθέτει τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη μορφών ειδικού-εναλλακτικού τουρισμού, που αποτελούνται από νέα και πολυσύνθετα τουριστικά προϊόντα, με δυναμική ζήτηση.

Παράλληλα ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση, αποτελούν βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και η περιοχή διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους αυτούς τους τομείς, αρκεί να καταβληθεί προσπάθεια αξιοποίησης όλων των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Γίνεται επομένως αντιληπτό, πως οι συνέργειες είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, ενώ η σωστή συνεργασία στην αλυσίδα παραγωγή-διαφήμιση-τουρισμός, μπορεί να συμβάλουν καθοριστικά στη μεγιστοποίηση ενός οικονομικού αποτελέσματος. Ιδιαιτέρως σήμερα, που το περιβάλλον για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι εχθρικό και η καταναλωτική δυνατότητα των συμπολιτών μας, όπως άλλωστε και όλων των Ελλήνων, έχει μειωθεί δραματικά.

Κατά συνέπεια, κάθε πρωτοβουλία εξωστρέφειας του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας,  είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και σε αυτό στοχεύει η διοργάνωση αυτή.

Με την διοργάνωση του πρώτου Achaia Fest 2017, ευχόμαστε να ανοίξει ένας καινούριος δρόμος, ώστε να καταστεί η Αχαΐα πόλος έλξης, με την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις