Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Νίκος Νικολόπουλος στέλνει στη Βουλή τo θέμα της Frigoglass

Ο Νίκος Νικολόπουλος στέλνει στη Βουλή τ...

Προηγήθηκε όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων

Ο βουλευτής Αχαΐας και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι: «για άλλη μια φορά η Frigoglass επιχειρεί να συρρικνώσει τα δικαιώματα των εναπομείναντων εργαζομένων της. Τρεις φορές στο παρελθόν επιβλήθηκε μονομερώς εκ περιτροπής τριήμερη εργασία.

Η μέχρι τώρα αθροιστική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων ανέρχεται σε 66%!

Κι ενώ τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί, μια ακόμη… αναδιάρθρωση της Εταιρείας βρίσκεται στα  σκαριά, όπου και πάλι ζητείται εκ περιτροπής μειωμένη εργασία!».

Η νέα αυτή δυσμενής εξέλιξη ευαισθητοποίησε όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να συναντηθεί με τη Διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων για να πληροφορηθεί από «πρώτο χέρι» την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται στην ερώτησή του τα όσα υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας της Frigoglass κ. Χάρης Δαυίδ στους μετόχους της. Είπε, συγκεκριμένα:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια εταιρεία που έχει απλώσει πάρα πολύ, και θέλει “μάζεμα”. Το "μάζεμα” περιλαμβάνει λιγότερα και πιο παραγωγικά εργοστάσια, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και διαφορετική προσέγγιση της αγοράς με νέα μοντέλα ψυγείων χαμηλής τιμής. Και ο ίδιος συμπλήρωσε «όπου κρίνουμε ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης λόγω συρρίκνωσης της αγοράς, αποχωρούμε».

Μετά τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι η Frigoglass επιχειρεί περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, με «όχημα» την απειλή του λουκέτου!

Τα ερωτήματα που έχει θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος είναι τα ακόλουθα:

1.            Είναι αποδεκτή από εσάς κ. Υπουργέ της Εργασίας η μετατροπή του εργατικού καθεστώτος των εργαζομένων στην Frigoglass, η οποία παραβιάζει τα δικαιώματά τους και τους εξωθεί στην ανεργία;

2.            Με ποια μέτρα θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την κοροϊδία και πως θα γίνει ασπίδα των εργαζομένων για μια εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία Frigoglass ΑΒΕΕ;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις