Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

H γηραιή Χολιγουντιανή σταρ Ολίβια ντε Χάβιλαντ έλαβε τον τίτλο της Dame από την Βασίλισσα Ελισάβετ

H γηραιή Χολιγουντιανή σταρ Ολίβια ντε Χ...

Η ηθοποιός που είχε παίξει και στο "Όσα παίρνει ο άνεμος" θα γίνει σε λίγες μέρες 101 ετών!

Σε ηλικία 100 ετών, η θρυλική ηθοποιός Ολίβια ντε Χάβιλαντ που είναι Βρετανίδα ηθοποιός και Αμερικανίδα υπήκοος από το 1941, θεωρείται η μεγαλύτερη σε ηλικία που λαμβάνει τον τιμητικό τίτλο της Dame που της απένειμε η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ.

Πρόκειται για έναν τιμητικό τίτλο που είναι ο γυναικείος αντίστοιχος του Ιππότη.

Σε ηλικία 100 ετών (την 1η Ιουλίου η Χάβιλαντ θα γίνει 101 ετών), η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έλαβε το περασμένο Σάββατο 17/6, το τιμητικό χρίσμα από την ακμαιότατη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Ολίβια ντε Χάβιλαντ είχε υποδυθεί την Μέλανι στο θρυλικό φιλμ του 1939 «Όσα Παίρνει ο Ανεμος». Για το ρόλο της αυτό μάλιστα προτάθηκε για το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου, το οποίο ωστόσο έχασε από την μαύρη συμπρωταγωνίστριά της, Χάτι Μακ Ντάνιελ.

Όπως γράφει το flix.gr, η Ολίβια ντε Χάβιλαντ δήλωσε «εξαιρετικά περήφανη» για τον τίτλο: «Το να λαμβάνω αυτή την τιμή την ώρα που πλησιάζουν τα 101α γενέθλιά μου είναι το πιο ικανοποιητικό δώρο γενεθλίων», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο περιοδικό People.

Με αυτή την καριέρα, δύο Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και άλλες τρεις υποψηφιότητες (δύο για Α’ και μία για Β’ ρόλο), μια φιλμογραφία 50 περίπου ταινιών μέσα σε διάστημα έξι σχεδόν δεκαετιών, αλλά και την επαναστατική της δράση για τα δικαιώματα των ηθοποιών απέναντι στο αυταρχικό στουντιακό σύστημα του Χόλιγουντ, αυτό είναι ίσως το μικρότερο κατόρθωμά της, αναφέρει το flix στην ανάρτηση του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight