Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας στο υπουργικό: Δικαίωση η συμφωνία – Διεκδικώ νέα 4ετία

Τσίπρας στο υπουργικό: Δικαίωση η συμφων...

Ο πρωθυπουργός έθεσε τους στόχους της διακυβέρνησης

Τον στόχο της διεκδίκησης μίας νέας θητείας στη διακυβέρνηση της χώρας έθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα μίας διετίας και άλλων τεσσάρων ετών, και ζήτησε από τους υπουργούς να «ανεβάσουν ταχύτητα».

«Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, δεν υπάρχει καιρός για ξεκούραση και αδράνεια. Έχουμε το πολιτικό και οικονομικό μομέντουμ και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο, να επιταχύνουμε το νομοθετικό μας έργο, να ανεβάσουμε ταχύτητα και όχι να κατεβάσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Από σήμερα θεωρώ ότι εκκινεί για τη χώρα μία νέα περίοδος, αλλά και για τη σημερινή κυβέρνηση, που έχει στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση μία νέα περίοδος. Με έναν ορίζοντα δύο ετών διακυβέρνησης με την παρούσα εντολή και άλλων τεσσάρων με τη εντολή που θα διεκδικήσουμε στο τέλος της θητείας μας από τον ελληνικό λαό, συγκρίνοντας τα πεπραγμένα μας με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος εξόδου της χώρας από την κρίση, με την απόφαση του Eurogroup, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης. Γι' αυτό δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ένταση των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου που είναι η οριστική έξοδος από την κρίση και την επιτροπεία.

«Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup η χώρα βρίσκεται σε μια νέα κατάσταση, σε ένα νέο περιβάλλον, γιατί η συμφωνία δίνει, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, ένα καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας. Δίνει ένα καθαρό ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια, από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας. Και θέλω να επιστήσω την προσοχή σας», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης, αλλά ανοίγει έναν καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση και από τα μνημόνια, τον οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να διαβούμε τους επόμενους μήνες. Αρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο εφησυχασμός. Αντιθέτως, τώρα είναι που πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες. Τώρα που βλέπουμε την έξοδο χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να εκπληρώσουμε αυτό τον στόχο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις