Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θ. Νταβλούρος: Κανείς πια δεν πιστεύει τα παραμύθια της εικονικής πραγματικότητας του κ. Τσίπρα

Θ. Νταβλούρος: Κανείς πια δεν πιστεύει τ...

Γραπτή δήλωση του πρώην βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ

Από τον πρώην βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ και πολιτευτή Θανάση Νταβλούρο λάβαμε το παρακάτω άρθρο όπου κάνει λόγο για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο όπου αναφέρθηκε σε...ανάπτυξη και έξοδο στις αγορές.

Το κείμενο του κ. Νταβλούρου είναι το εξής:

Δεν φτάνει που έφεραν στον ελληνικό λαό ένα νέο επαχθές Μνημόνιο, που συνοδεύτηκε από μέτρα ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ και τη δέσμευση της χώρας για την επίτευξη και διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι και το 2060, τώρα βγαίνουν με περίσσιο πολιτικό θράσος και μας μιλάνε για… ανάπτυξη και έξοδο στις αγορές!

Η ομιλία του μεγαλύτερου λαοπλάνου πρωθυπουργού που είχε η χώρα στη διακυβέρνηση της, στο υπουργικό συμβούλιο του ετερόκλητου κυβερνητικού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ήταν ένα μνημείο αποτύπωσης μιας εικονικής πραγματικότητας. Μόνο ο ίδιος και οι βολεμένοι υπουργοί του, με τους επίσης βολεμένους κρατικοδίαιτους κομματικούς συντρόφους τους, τη βλέπουν, τη ζουν.

Ο ελληνικός λαός, τον οποίο εξαπάτησαν συνειδητά και επανειλημμένως και που σήμερα υποφέρει από την ανάλγητη πολιτική τους και τις παλινωδίες τους, θα ζήσει ακόμη χειρότερες μέρες.

Λέξη δεν είπε ο κ. Τσίπρας για τις επικείμενες περικοπές των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, για την κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων.

Δεν εξήγησε με ποιον τρόπο θα επιτευχθούν τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που όλοι ξέρουμε ότι συνεπάγονται σκληρή και ανελέητη λιτότητα.

Και φυσικά, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για τη μη ρύθμιση του χρέους και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλήθεια, πώς μετά θα επέλθει ρευστότητα στην αγορά, την οποία επικαλέστηκε και ο ίδιος;

Πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα έλθει και η πολυπόθητη ανάπτυξη, με την πραγματική οικονομία να παίρνει μπροστά, όταν τη «βομβαρδίζουν» συνεχώς με μια άκρατη υπερφορολόγηση και διάκεινται εχθρικά στην επιχειρηματικότητα;

Είπε βέβαια ο λαοπλάνος πρωθυπουργός, ότι αυτό θα γίνει με τη στήριξη επενδυτικών σχεδίων που θα αυξάνουν την απασχόληση! Και ποιοι θα ασκήσουν τη συγκεκριμένη πολιτική; Αυτοί που δεν υπάρχει επένδυση που να μην την έχουν κυνηγήσει;

Μετά από τη συντριπτική ήττα τους στο Eurogroup, που συνιστά πρωτίστως ήττα της χώρας, και το «ναυάγιο» των προσδοκιών τους για τη ρύθμιση του χρέους, έπρεπε να βρουν ένα νέο παραμύθι για να πουν δια του κ. Τσίπρα στον ελληνικό λαό.

Μόνο που τα παραμύθια τους δεν γίνονται πια πιστευτά από κανένα. Και όσο περισσότερο παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία για να απολαμβάνουν τα προνόμια της, τόσο θα απαξιώνονται στη συνείδηση των πολιτών, που θα τους δώσουν την αρμόζουσα και αποστομωτική απάντηση στις κάλπες. Όποτε κι αν στηθούν αυτές….

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις