Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Θέατρο στις φυλακές: Η Τρικυμία του Σαίξπηρ με ερμηνευτές 20 κρατούμενους

Θέατρο στις φυλακές: Η Τρικυμία του Σαίξ...

Στις Φυλακές Κορυδαλλού

Από τον περασμένο Νοέμβριο, ο σκηνοθέτης Στρατής Πανούριος έχει περάσει την είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού στην Αθήνα περισσότερες από ογδόντα φορές. Εκεί, παρουσιάζει, σήμερα (21/6) μαζί με 20 κρατούμενους την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ.

Με την παράσταση αυτή, ολοκληρώνεται μετά από 8 μήνες προετοιμασίας και θεατρικής σπουδής ο κύκλος του «1ου Θεατρικού Εργαστηρίου», μιας πρωτοβουλίας του Εθνικού Θεάτρου και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αποβλέπει στο «άνοιγμα των φυλακών» προς την κοινωνία και τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων.

«Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση, η οποία θέτει μακροπρόθεσμους στόχους για την κοινωνικοποίηση και επανένταξη των συμμετεχόντων με όχημα την τέχνη του θεάτρου» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στρατής Πανούριος, που έχει αναλάβει την επιμέλεια του Εργαστηρίου.

Ο ίδιος πιστεύει στη θεραπευτική λειτουργία της τέχνης: «Το θέατρο σε βοηθάει να κάνεις μια ενδοσκόπηση, να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου και ουσιαστικά να δραπετεύσεις και να ανακαλύψεις έναν καινούριο εαυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι δίπλα στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου- στο θεραπευτήριο του σώματος, υπήρχε και το θέατρο, το θεραπευτήριο των ψυχών.

Αυτό, σημαίνει ότι το θέατρο επεμβαίνει στην ψυχολογία του ανθρώπου, επιδρά στα συναισθήματά του και στη σκέψη του και μπορεί και την μεταμορφώνει. Με μια λέξη, θα έλεγα ότι μπορεί να παράγει ψυχομεταμόρφωση».

Πηγή: ΑΠΕ

amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture