Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

EΡΧΕΤΑΙ 29/6 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΙΛΜ "ΟΔΗΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ"

EΡΧΕΤΑΙ 29/6 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΤΡΙΝΑ...

Γελάμε με πρωταγωνίστρια τη Ζιλί Γκαγιέ

To Γαλλικό σινεμά το φετινό καλοκαίρι, έχει την τιμητική του. Στις 29 Ιουνίου 2017 σε διανομή από την Odeon βγαίνει η ταινία «Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης - C'est quoi Cette Famille?», μία  ξεκαρδιστική κωμωδία του Γκαμπριέλ Ζυλιέν-Λαφεριέρ.

Όταν τα παιδιά επαναστατούν, τίποτα δεν τους σταματά! Αυτό αναφέρει το δελτίο Τύπου για το συγκεκριμένο φιλμ. Σύμφωνα με το στόρι, ο 13χρονος Μπαστιέν βρίσκεται στο κέντρο μίας «πολυσυλλεκτικής» οικογένειας: με 6 ετεροθαλή αδέλφια, 8 γονείς και εξίσου πολλά σπίτια και μετακινήσεις, η οικογενειακή του ζωή είναι πολύ πιο περίπλοκη από την σχολική. Η υπομονή, όμως, έχει κι ένα όριο: τα παιδιά αποφασίζουν να επαναστατήσουν και να αντιστρέψουν τους κανόνες. Όλοι μαζί, καταλαμβάνουν ένα ευρύχωρο διαμέρισμα και βάζουν τους γονείς στη θέση τους!

Έχοντας εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη πλάι σε σπουδαίες φιγούρες του auter κινηματογράφου, όπως η Σαντάλ Ακερμάν και η Κλερ Ντενί, ο Γκαμπριέλ Ζυλιέν-Λαφεριέρ δεν περίμενε πως η καριέρα του ως πρώτος σκηνοθέτης θα τον οδηγήσει στο είδος της κωμωδίας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, μερικές τυχαίες συναντήσεις έχουν τη δυνατότητα να «ξαναγράψουν» το μέλλον: μία εξ αυτών, ήταν η γνωριμία του Λαφεριέρ με τον σκηνοθέτη-παραγωγό, Τζαμέλ Μπενσαλά. «Γνωρίστηκα με τον Τζαμέλ όταν το 2006 ανέλαβε τη σκηνοθεσία του ‘Big City’, ενός γουέστερν με ήρωες μικρά παιδιά. Έπειτα, το 2009, μου πρότεινε να σκηνοθετήσω το ‘Neilly Sa Mere!’, πάλι με παιδιά, το οποίο προέκυψε μεγάλη επιτυχία: πάνω από 2.5 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία», ανέφερε ο Λαφεριέρ.

Ακολούθησε η τηλεόραση, και πάλι, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: «Γύρισα 8 επεισόδια σε μία τηλεοπτική σειρά όπου τα παιδιά είχαν εξέχοντα ρόλο. Για ακόμα μια φορά, δούλεψε εξαιρετικά με το κοινό. Κάπως έτσι, άρχισε να με ακολουθεί η φήμη του ειδήμονα στη σκηνοθεσία μικρών παιδιών. Πάνω απ’ όλα, είναι κάτι που αγαπώ και απολαμβάνω», αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Όσον αφορά στο φιλμ «Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης», όλα εξελίχθηκαν με γοργούς ρυθμούς. Η πρώτη συνάντηση ήταν τον Ιανουάριο του 2015, και στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Ανάμεσα στις δύο αυτές ημερομηνίες, ο Λαφεριέρ πραγματοποίησε κάποια rewrites στο σενάριο και καταπιάστηκε με το casting των παιδιών και των «γονέων» τους, ώστε ακολούθως, να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να τους σκηνοθετήσει.

Παίζουν οι ηθοποιοί Ζιλί Γκαγιέ (η αγαπημένη του πρώην Γάλλου Προέδρου Ολάντ), Τιερί Νεβίκ, Ζιλί Ντεπαρντιέ, Λουσιέν Ζαν-Μπατίστ, Κλοντιά Ταγκμπό, Φιλίπ Κατερίν και Σαντάλ Λαντεσού.

Διάρκεια – 99 λεπτά.

Πιθανόν να δούμε το φιλμ και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture