Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Με επιτυχία το φιλικό των Βετεράνων του Ολυμπιακού και των παλαίμαχων της Δυτικής Αχαΐας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Με επιτυχία το φιλικό των Βετεράνων του ...

Τιμήθηκε ο Αργύρης Καμπούρης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των Βετεράνων του Ολυμπιακού Πειραιώς και των παλαίμαχων της Δυτικής Αχαΐας στο κλειστό γυμναστήριο της Κάτω Αχαΐας το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου 2017.Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης Δημαίων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Σκοπός του αγώνα ήταν τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου ο οποίος έχει πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό στις 8 Ιουνίου 2008.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των ομάδων, προπονητών και παραγόντων. Οι κερκίδες του κλειστού ήταν γεμάτες από κόσμο που έσπευσε να θαυμάσει του κορυφαίους μπασκετμπολίστες και τους αγαπημένους φίλους να επιστρέφουν το παρκέ μετά από αρκετά χρόνια.

Συγκινητική η στιγμή κατά την διάρκεια προσέλευσης των Βετεράνων του Ολυμπιακού τη στιγμή που πάτησε στο παρκέ…ο τίμιος γίγαντας του Ελληνικού μπάσκετ Αργύρης Καμπούρης και ευχήθηκε να συνεχίσει η προσπάθεια που κάνει η Εκκλησία. Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές που εξελίχθηκαν και με την συμπλήρωση των 30 χρόνων από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού το 1987 ήρθαν στη μνήμη όλων μας εικόνες φανταστικές.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ευλογία του πατέρα Αποστόλη. Πολλοί δημότες, κάτοικοι της Κάτω Αχαΐας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, παραβρέθηκαν  στην σημαντική για την περιοχή εκδήλωση. Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσωνας Φωτήλας,  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Γκοτσόπουλος, ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Σπύρος Τραχάνης, η Πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλα Κοκκίνη και ο Βοηθός Δημάρχου σε θέματα Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας Παναγιώτης Μυλωνάς για την ανέγερση του Ιερού Ναού μας που τόσο έχουμε ανάγκη.

Οι παίκτες απόλαυσαν το παιχνίδι και το κοινό στην κερκίδα χειροκροτούσε θερμά όλες τις προσπάθειες τόσο των Βετεράνων του Ολυμπιακού όσο και των φίλων τους από την Δυτική Αχαΐα.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΤΑΔ Ξενοφών Μπαχρά απένειμαν τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον Βετεράνο αθλητή Αργύρη Καμπούρη και ο Πάτερ Απόστολος τιμητική πλακέτα στο σύλλογο καλαθοσφαίρισης των Βετεράνων του Ολυμπιακού.

Από πλευράς του Ολυμπιακού ο πρόεδρός τους Αργύρης Καμπούρης βράβευσε τον πρόεδρο του ΟΤΑΔ Ξενοφών Μπαχρά για την προσφορά του στον αθλητισμό και θέλοντας να εκφράσει την ευχαρίστηση του για την πρόσκληση που του έγινε.

Επίσης κατά την διάρκεια του ημιχρόνου μικροί αθλητές από την ακαδημία των Αστεριών Αχαΐας σούταραν βολές παρέα με το ίνδαλμα τους Αργύρη Καμπούρη και ο νικητής κέρδισε μια μπάλα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια έγινε δημοπρασία της φανέλας του αρχηγού του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη η οποία είχε και τις υπογραφές των υπολοίπων συμπαικτών του. Αυτός που πήρε την φανέλα ήταν ο δημότης μας κ. Κρίκης Γιώργος.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρηγόριο Αλεξόπουλο οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου μας καθώς επίσης και τους χορηγούς της εκδήλωσης αυτής, οι οποίοι συνέβαλλαν ουσιαστικά για την τέλεση αυτή του αγώνα και συγκεκριμένα: την εταιρεία ΠΑ.ΒΙ.ΠΛΑΣΤ.και το μαγαζί εστίασης Εν Ελλάδι. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές του ΣΕΔΙΠ Κάτω Αχαΐας  και τον διασώστη του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Κολλιόπουλο και τον Φυσιοθεραπευτή Γιώργο Λαγό για την προετοιμασία των αθλητών.

Το πρωί του Σαββάτου οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού περπάτησαν στην πόλη της Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια παρουσία του Δήμαρχου Χρήστου Νικολάου και του Πρωτοπρεσβύτερου Πατέρα Απόστολου πήγαν στο χώρο όπου πραγματοποιούνται εργασίες για την ανέγερση του Ναού.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το κλειστό γυμναστήριο όπου συνάντησαν τους μικρούς παίκτες από τις ακαδημίες των Αστεριών Αχαΐας όπου και τους μίλησαν για τα (μυστικά) του μπάσκετ και τους έδειξαν διάφορες κινήσεις του αθλήματος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports