Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μιχάλης Τερζάκης: Από το Βλατερό και τη σχολή του ΟΑΕΔ στα σαλόνια της υψηλής κομμωτικής των Αθηνών

Μιχάλης Τερζάκης: Από το Βλατερό και τη ...

Ο κομμωτής που εμπιστεύονται πολλά από τα ονόματα της εγχώριας showbiz

Μεγάλωσε στο Βλατερό της Πάτρας, ξεκίνησε τις σπουδές του στη σχολή κομμωτικής του ΟΑΕΔ και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια με το ταλέντο του να κατακτήσει τα editorial πασίγνωστών περιοδικών και να δημιουργήσει ένα μεγάλο κύκλο με επώνυμες πελάτισσες. Ο Μιχάλης Τερζάκης με όχημα την αγάπη του για την ομορφιά και την αισθητική, τις βούρτσες, τα ψαλίδια κατάφερε σήμερα να αποτελεί ένα μεγαλύτερα ονόματα στην εγχώρια βιομηχανία της μόδας επί…κεφαλής.

Μέσα σε κάτι παραπάνω από 12 χρόνια ο Μιχάλης Τερζάκης χτένισε από την Σμαράγδα Καρύδη και την Βίκυ Καγιά μέχρι την Emma Shapplin. Ο ίδιος πάντως ήταν εξαρχής αποφασισμένος να πετύχει αν και δυσκολεύτηκε να αποφασίσει ανάμεσα στην κομμωτική, το styling, τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και τον σχεδιασμό ρούχων. Τελικά, τον κέρδισε η πρώτη. Η αγάπη του για τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την αισθητική είναι εμφανής και στο ξεχωριστό κομμωτήριό του στην Πειραιώς.

Ο ίδιος είχε προ καιρού  μιλήσει για την τέχνη του και τα όνειρά του στην Ελευθερία Μακρυγέννη για το περιοδικό BEST.

Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με την κομμωτική; Θέλουμε να πάμε πίσω, στα πρώτα σας βήματα. Γιατί την επιλέξατε;

Μπορώ να πω ότι από μικρός είχα μια ιδιαίτερη έλξη από τα επαγγέλματα, που έχουν να κάνουν με την αισθητική. Η διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ο σχεδιασμός ρούχων, το styling αλλά και η κομμωτική, ήταν επαγγέλματα που περνούσαν από το μυαλό μου. Η επιλογή όμως της κομμωτικής πρόεκυψε λόγω του ότι, στην Ελλάδα τα υπόλοιπα θεωρούνται πιο δύσκολα, στο να κάνεις καριέρα και να βγάλεις χρήματα.

 

Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η πορεία; Ποια η πιο δύσκολη ή περίεργη στιγμή της;

Σε αυτή την πορεία μπορώ να πω ότι η τύχη ήταν με το μέρος μου και τα πράγματα μου ήρθαν αρκετά ευνοϊκά. Διάφοροι άνθρωποι του χώρου με εμπιστεύτηκαν και γενικά, είχε θετική αντιμετώπιση η δουλειά μου. Δεν θυμάμαι κάποια δύσκολη ή περίεργη στιγμή, μέχρι τώρα. Βέβαια η παγκόσμια οικονομική κρίση, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, έχει αλλάξει αρκετά τις καταστάσεις.

 

Η κομμωτική αποτελεί για σας μια μορφή τέχνης;

Σίγουρα είναι τέχνη η κομμωτική. Για έμενα είναι σαν τη γλυπτική, όπου η πρώτη υλη είναι οι τρίχες και εγώ με τα εργαλεία μου, πρέπει να δώσω το σχήμα που επιθυμώ.

 

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει ένας κομμωτής για να «συναντήσει» την επιτυχία;

Το ταλέντο σου και η εμπιστοσύνη του ατόμου, που έχεις μπροστά στον καθρέπτη σου, είναι τα συστατικά τις επιτυχίας. Πιστεύω πως η κομμωτική είναι ταλέντο. Ή το έχεις ή δεν το έχεις, δεν διδάσκεται. Σίγουρα, υπάρχουν κάποιες βασικές τεχνικές, αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα δημιουργικότητας και φαντασίας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό, το άτομο που κάθεται στην καρέκλα σου, να αισθάνεται ασφάλεια και να μην έχει άγχος και φόβο για το αποτέλεσμα. Χρειάζεται δηλαδή, να έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Μόνο έτσι υπάρχει επιτυχία.

 

Ποιες διάσημες γυναίκες σας έχουν εμπιστευτεί την κόμμωσή τους;

Δουλεύοντας και σε περιοδικά μόδας, έχω συνεργαστεί με αρκετές Ελληνίδες μοντέλα, όπως η Κάτια Ζυγούλη,η Σοφία Χρυσοχοΐδου, η Βίκυ Καγιά ,η Έσθερ Μαστρογιάννη και πολλές άλλες. Η Ζέτα Μακρυπούλια , η Σμαράγδα Καρύδη, ο Αλέξης Γεωργούλης, η Δανάη Σκιάδη, ο Γιάννης Στάνκογλου, είναι κάποιοι από αυτούς που τους έχω επιμεληθεί τα μαλλιά τους, σε φωτογραφήσεις. Μια ιδιαίτερη γυναίκα, τα μαλλιά της οποίας έχω επιμεληθεί, είναι η Εmma Shapplin.

 

Ποια έχει τα ωραιότερα μαλλιά; Ποια ήταν πιο ανοιχτή στις αλλαγές και ποια πιο δύσκολη, μπροστά σε μια τέτοια προοπτική;

Μου αρέσει πολύ να κάνω αλλαγές κυρίως στο χρώμα, στην Σοφία Χρυσοχοΐδου, επειδή μπορεί να υποστηρίξει μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, από πολύ σκούρο μέχρι πολύ ανοιχτό. Πριν λίγο καιρό έκανα ένα πάρα πολύ ανοιχτό ξανθό, σχεδόν πλατινέ χρώμα, στα μαλλιά της και της πηγαίνει πολύ. Αντίθετα η Έσθερ, δεν αγαπά πολύ τις αλλαγές. Το μόνο που  δέχεται είναι ένα κούρεμα κάθε τρεις μήνες, λίγο, στις κατεστραμμένες άκρες.

Ποια είναι μια από τις καλύτερες αντιδράσεις που έχετε εισπράξει, για μια κόμμωση που κάνατε και ποια η χειρότερη;

Μια πολύ ωραία αντίδραση από μια πελάτισσά μου, ήταν όταν την επόμενη μέρα από το ραντεβού μας, μου έστειλε μια ανθοδέσμη με πολύ ωραία λουλούδια και με μια κάρτα που έγραφε, «σε ευχαριστώ μου άλλαξες τη διάθεση». Αντίθετα, έχω δει και πελάτισσα να έχει βάλει τα κλάματα, επειδή κόπηκε το μαλλί της, αντί για έναν, δύο πόντους. Όλα τα περιμένω.

 

Ποια θα θέλατε να χτενίσετε;

Την Victoria Beckham. Είναι μια γυναίκα, που μου αρέσει ο τρόπος που υποστηρίζει τα διαφορετικά looks, που έχει κάθε φορά. Έχει κάνει και εμφανίσεις, που δεν μου αρέσουν καθόλου. Θεωρώ όμως ότι το κούρεμα, σε  ασύμμετρο καρέ και μετά, τα πολύ κοντά σχεδόν ανδρικά μαλλιά, ήταν αλλαγές, που πραγματικά τη μεταμόρφωσαν.

Oι Ελληνιδες γενικά είναι καλοχτενισμένες; Για τους άνδρες τι θα λέγατε σχετικά με τα μαλλιά τους; Προσέχουν πιο πολύ από ότι στο παρελθόν; Τολμούν παραπάνω;

Οι Ελληνίδες έχουν αλλάξει αρκετά και είναι και περιποιημένες και καλοχτενισμένες. Για εμένα δεν υπάρχει όμορφη και άσχημη γυναίκα, αλλά περιποιημένη και απεριποίητη. Με όλα αυτά τα μέσα που υπάρχουν σήμερα, μπορεί κάθε γυναίκα να είναι περιποιημένη. Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι οι άνδρες, οι οποίοι γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικοί με τα μαλλιά τους. Κουρεύονται πια σε κομμωτήρια, στα οποία πάνε και γυναίκες για να περιποιηθούν τα μαλλιά τους και όχι στο κλασσικό μπαρμπέρικο. Πολύ συχνά πια βλέπουμε άντρες με βαμμένα μαλλιά και γενικά  ασχολούνται αρκετά με την εμφάνισή τους.

 

 

Που οφείλεται το γεγονός ότι οι πιο διάσημοι κομμωτές είναι άνδρες;

Σίγουρα οι άνδρες είναι καλύτεροι κομμωτές από τις γυναίκες. Αυτό ισχύει παγκοσμίως γι΄ αυτό και οι πιο διάσημοι κομμωτές στον κόσμο είναι άνδρες. Αυτό συμβαίνει γιατί ένας άνδρας δεν επιλέγει τυχαία να κάνει αυτό το επάγγελμα. Το κάνει επειδή το θέλει πραγματικά, οπότε αυτό τον κάνει καλύτερο και πιο υπεύθυνο επαγγελματία. Επίσης, οι γυναίκες γοητεύονται περισσότερο όταν ασχολείται ένας άνδρας μαζί τους και αυτό είναι ένα μεγάλο συν.

 

Μιλήστε μας για τα χρόνια στην Πάτρα, για τις μνήμες σας, πού μεγαλώσατε και τη «γεύση» από εκείνη την εποχή.

Μεγάλωσα στο Βλατερό. Τέλειωσα το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο ενώ παράλληλα, την τελευταία χρονιά του Λυκείου, παρακολουθούσα το απόγευμα, μαθήματα κομμωτικής, σε μια ιδιωτική σχολή στην Πάτρα. Έτσι άρχισα να έχω την πρώτη μου επαφή με το επάγγελμα. Τα πρώτα  μοντέλα μου ήταν οι φίλες μου, από το σχολείο και διάφοροι γνωστοί. Γράφτηκα και στην σχολή του ΟΑΕΔ, που διαρκεί τρία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έκανα  την πρακτική μου σε διάφορα κομμωτήρια στην Πάτρα. Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να πω για εκείνα τα χρόνια. Το μόνο που ξέρω είναι ότι οι πραγματικοί φίλοι μου είναι στην Πάτρα.

 

Επισκέπτεστε συχνά την Πάτρα μιας και εδώ μένουν οι γονείς και ο αδελφός σας;

Δεν έρχομαι πολύ συχνά στην Πάτρα, επειδή οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο. Με επισκέπτονται αρκετά συχνά όμως και οι γονείς μου και ο αδελφός μου, με την οικογένειά του, οπότε βλεπόμαστε αρκετά συχνά.

 

 

Το hair studio του Μιχάλη Τερζάκη στην Αθήνα βρίσκεται στην Πειραιώς 60.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight