Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 23 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες η ταινία του Γ. Σμαραγδή "Καζαντζάκης"

Στις 23 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα στις...

Το διαφημιστικό τρέιλερ παίζεται ήδη στα Στερ/Odeon στην Πάτρα

Το teaser trailer της νέας πολυαναμενόμενης ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Καζαντζάκης» με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, όπου κάνει την τελευταία του εμφάνιση και ο αξέχαστος Στάθης Ψάλτης ως καλόγηρος σε μοναστήρι του Σινά, έχει ξεκινήσει να προβάλλεται και στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα.

Η ταινία που γυρίστηκε στην Κρήτη, αναμένεται όπως αποκάλυψε ο κ. Σμαραγδής στο cretapost.gr, να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή της Audiovisual, στις 23 Νοεμβρίου 2017. Από την ίδια εταιρεία είχε βγει στις αίθουσες και η μεγάλη επιτυχία του Γ. Σμαραγδή «El Greco» που είχε πλησιάσει τα 1.200.000 εισιτήρια.

Όπως είπε ο κ. Σμαραγδής, «η Κρήτη μας είναι πάλι στην επικαιρότητα, τόσο για τον Καζαντζάκη αφού εκτός των άλλων άρχισαν οι θεατρικές παραστάσεις του Ζορμπά με τον Γρηγόρη Βαλτινό που θριαμβεύει, όσο και με τα γυρίσματα της νέας ταινίας του μεγάλου Παντελή Βούλγαρη “Το Τελευταίο Σημείωμα”, που γυρίζεται στα Χανιά».

Ο Γιάννης Σμαραγδής όπως είπε στο cretapost.gr, και με αυτήν την ταινία θέλει να τιμήσει τους Κρητικούς και μάλιστα θα πραγματοποιήσει μία προβολή στον δήμο Αρχανών-Αστερουσίων πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, αλλά και την πρώτη παγκόσμια προβολή του making of της ταινίας στα τέλη Ιουλίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Νίκο Καζαντζάκη στην Κρήτη.

Τον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη επωμίζεται ο χαρισματικός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ενώ στην διάρκεια της ταινίας και καθώς ο ήρωας μεγαλώνει, τον ενσαρκώνει ο καταξιωμένος ηθοποιός Στέφανος Ληναίος.

Στον ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη εμφανίζεται η Μαρίνα Καλογήρου, τον Γιώργη Ζορμπά υποδύεται ο Θοδωρής Αθερίδης και τον Άγγελο Σικελιανό ο Νίκος Καρδώνης. Τον ρόλο της μητέρας του Καζαντζάκη παίζει η τιμημένη με τρία βραβεία Χορν, Μαρία Σκουλά και τον πατέρα του Καζαντζάκη ο Αργύρης Ξάφης. Την Μελίνα Μερκούρη υποδύεται η Ζέτα Δούκα, τον Καθηγητή Θεολογίας ο Πάνος Σκουρολιάκος, τον Καθηγητή Φυσικής ο Ηλίας Λογοθέτης, την Χαροκαμένη Κρητικιά η Έρση Μαλικένζου.

Στον ρόλο της Ίτκα είναι η Γιούλικα Σκαφιδά, της Εύας Σικελιανού η Αμαλία Αρσένη, ενώ παίζουν ακόμα η Όλγα Δαμάνη, η Τερέζα Κουίκ, ο Νίκος Κορομβόκης, ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης και ο αγνώριστος εδώ Στάθης Ψάλτης ως ιερωμένος.

Στους παραπάνω ηθοποιούς έρχεται να προστεθεί και η φιλική συμμετοχή της Ελληνοαμερικανίδας Anthoula Katsimatides, στον ρόλο της καλής μάγισσας Χρυσούλας Πουαριέ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture