Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πικραμένος το μυθιστόρημα «Με μια ρακή»

Πάτρα: Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πικρ...

Το υπογράφουν από κοινού η Μαρία Μαυράκη και η Ειρήνη Μπάιλα, που κατοικούν στη Σύρο

Ένα νέο βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Πατρινές εκδόσεις Πικραμένος. Πρόκειται για το βιβλίο «Με μία ρακή» των Μαρίας Μαυράκη & Ειρήνης Μπάιλα, ένα νέο καλοκαιρινό, ελληνικό μυθιστόρημα με φόντο μπλε.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, οι Εκδόσεις «Πικραμένος» μόλις κυκλοφόρησαν το μυθιστόρημα «Με μια ρακή», που υπογράφουν από κοινού η Μαρία Μαυράκη και η Ειρήνη Μπάιλα, που κατοικούν στη Σύρο, την αρχόντισσα των Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θεματοποιεί τις κοινωνικές διαφορές των τελευταίων δεκαετιών του ελληνικού 20ού αιώνα και προβάλλει την αυθεντική αγάπη και τον έρωτα, ως εσωτερική αντίσταση, να υπερβαίνει τα σύνορα του χρόνου και των ανισοτήτων.

Η πλοκή εκτυλίσσεται σε δύο αφηγηματικά επίπεδα. Το 1970, σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης, ένας πρωτόγνωρος έρωτας μεταξύ δύο εφήβων, έτοιμων να δώσουν τη ζωή τους ο ένας για τον άλλον, βάφεται με αίμα. Οι προκαταλήψεις της αυστηρής κοινωνίας, της σκληρής και απόλυτης, τιμωρούν την αγάπη.

Έπειτα, στην Αθήνα, περίπου το 2000, η δυναμική Αγγελική, ειδική παιδοψυχολόγος, προσπαθεί να γαληνέψει και να δυναμώσει με την αγάπη της ένα κορίτσι με αυτισμό, ένα ξεχωριστό πλάσμα με «ιδιαίτερες ικανότητες». Στην πορεία τού αγώνα της βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα αποκαλύψει την πικρή αλήθεια σε όλους, μα όχι σε εκείνη.

Το πανανθρώπινο ερώτημα «εάν αλλάζει η μοίρα την πορεία της» έρχεται στο προσκήνιο, χάρη στη γραφή-πρόκληση που καταθέτει το διπλό συγγραφικό εγώ σε ένα ενιαίο αφήγημα. Είναι η ειμαρμένη που κατατρέχει τους ανθρώπους, φουντώνει τα πάθη και τις ανισότητες που εγκλωβίζουν τους αθώους, αλλά και αυτή που προωθεί την ανατροπή και διασώζει τον αθάνατο έρωτα.

Το μυθιστόρημα προσφέρει μια πετυχημένη απεικόνιση των κοινωνικών αντιλήψεων των σύγχρονων Ελλήνων της περιφέρειας, αλλά και εξιτάρει τον αναγνώστη που εναγωνίως ακολουθεί την αναζήτηση του ρομαντισμού, των ειλικρινών συναισθημάτων και της αλήθειας των πρωταγωνιστών. Σε τι να ελπίζει κανείς; Κι έπειτα, με μια ρακή περνούνε όλα…

Το βιβλίο έχει 288 σελίδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture