Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Συγκρατημένοι οι καταναλωτές παρά τις εκπτώσεις - Κλειστά έμειναν τα περισσότερα καταστήματα την Κυριακή

Δυτική Ελλάδα: Συγκρατημένοι οι καταναλω...

Εκπτώσεις ως και 50%

Συγκρατημένα φαίνεται να κινείται στις περισσότερες περιπτώσεις η αγορά στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου. Tην Κυριακή 16 Ιουλίου προβλεπόταν το άνοιγμα των καταστημάτων ωστόσο στην Πάτρα η αγορά κινήθηκε ανομοιόμορφα. Κάποιοι άνοιξαν, κάποιοι όχι. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών προέτρεψε τα μέλη του τα καταστήματα να μείνουν κλειστά, ενώ αντίθετα τη λειτουργία των καταστημάτων πρότεινε ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Πάτρας.

Ο Γιώργος Βαγενάς Γ.Γ. του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου αναφέρει ότι στην Πάτρα , στο κέντρο τα καταστήματα που λειτούργησαν δεν ξεπέρασαν τα 20 ενώ καθολικό ήταν το κλείσιμο στην Αμαλιάδα, στην Τρίπολη , στη Σπάρτη και στο Αίγιο. Στην Καλαμάτα λειτούργησε ένα 10% των καταστημάτων και κυρίως πολυεθνικές. Η αγοραστική κίνηση ήταν πολύ χαμηλή σύμφωνα με την εικόνα που έχει λάβει ο κ. Βαγενάς.

Ο Πρόεδρος των Εμπόρων Ιστορικού Κέντρο Πάτρς Δημήτρης Παλούμπης είπε στο thebest.gr πως συνήθως αυτή την καλοκαιρινή Κυριακή ο Σύλλογος ήταν υπέρ της μη λειτουργίας των καταστημάτων, υπήρχαν ωστόσο μέλη που ήθελαν να ανοίξουν.

"Είπαμε ναι στη λειτουργία των καταστημάτων για να δείξουμε πως έχουμε ανάγκη το κάθε ευρώ. Οι πελάτες που βρέθηκαν στην αγορά δεν ήταν πολλοί, αλλά ήταν στοχευμένοι. Ήταν αποφασισμένοι να αγοράσουν. Θεωρώ ότι αυτοί που άνοιξαν δεν έχασαν. Έκαναν ένα αξιοπρεπές ταμείο, το οποίο κάποιες φορές δεν τυχαίνει ούτε Δευτέρα".

Ως προς την αγοραστική κίνηση γενικότερα μέχρι σήμερα από την έναρξη των εκπτώσεων ο κ. Παλούμπης εκτιμά ότι αυτή είναι μέτρια και πως δεν καλύπτονται τα κενά των προηγούμενων μηνών. "Πρέπει να γίνει θαύμα και η αγοραστική κίνηση ν΄αυξηθεί κατά 30%".

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της  Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου η αγορά έχει αρχίσει να κινείται συγκρατημένα. Σίγουρα η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με τους προηγούμενους δύο μήνες, οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν καλοί.

Μια πρώτη συγκριτική εικόνα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο θα είναι εφικτή από τις 25 Ιουλίου και μετά.

Κατά μέσο όρο οι εκπτώσεις σε ρούχα και παπούτσια κυμαίνονται από 30 ως 50% και από 15 - 40% στα λευκά είδη, είδη δώρων και σπιτιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά