Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Από 31 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας

Από 31 Αυγούστου μέχρι 3 Σεπτεμβρίου η Α...

Τι αποφάσισε το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στην τελευταία του συνεδρίαση

Για την έγκριση ποσού 140.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Περιφερειακά Προγράμματα) του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης με προορισμό την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου στη Χαλανδρίτσα ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στην τελευταία του συνεδρίαση. Είχε προηγηθεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο Θάνος Καρπής στο Δ.Σ. με το παραπάνω ποσό και το αντίστοιχο των 100.000€, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και προέρχεται από χρηματοδότηση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, θα ολοκληρωθεί το καινούριο Δημοτικό κτίριο το οποίο είναι ιδιαιτέρως αναγκαίο και σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Στην παραπάνω συνεδρίαση του Δ.Σ. οριστικοποιήθηκε η διοργάνωση της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας να γίνει από 31/8 έως 3/9, και ορίστηκε η ημερομηνία των εγκαινίων την 1/9, ημέρα Παρασκευή (βράδυ). Όπως και τα προηγούμενα χρόνια συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και το επιμελητήριο Αχαΐας, ενώ η Έκθεση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης αποφασίστηκε μαζί με τα εγκαίνια της Έκθεσης, να πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου παλαιού Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα λειτουργήσει ως πολυχώρος πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων με μόνιμο εκθετήριο τοπικών προϊόντων που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση πρόσληψης τακτικού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας (ένας (1) οδηγός και τρεις (3) εργάτες)  στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης της Κυβέρνησης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για την συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων.

Επίσης και μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι απολογισμοί των Σχολικών Επιτροπών για το 2016, οι τριμηνιαίες εκθέσεις εκτέλεσης των προϋπολογισμών του Δήμου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2017, επικαιροποίηση της μελέτης του έργου με τίτλο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ», προϋπολογισμού 1.534.292€ (χωρίς Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από τοΠεριφερειακό ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα κ.α.

Τέλος ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής με αφορμή την έγκριση της σχετικής πίστωσης για την ολοκλήρωση του νέου Δημαρχείου δήλωσε: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω και να τονίσω την θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας και ιδίως του Περιφερειάρχη, καθώς και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στο δίκαιο αίτημα του Δήμου μας για την χρηματοδότηση των υπολειπόμενων εργασιών ολοκλήρωσης του νέου Δημαρχείου στη Χαλανδρίτσα» .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις