Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

43 χρόνια από την έλευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή

43 χρόνια από την έλευση του Κωνσταντίνο...

Του Γιώργου Κουτρουμάνη, Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας

Η 43η επέτειος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας βρίσκει την πατρίδα μας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή, σε ένα καθοριστικό σταυροδρόμι που θα πρέπει να αποφασίσει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει.

Είτε, λοιπόν, θα συνεχίσει να βυθίζεται σε ένα τέλμα χωρίς τέλος, είτε θα ανασυνταχθεί και θα ανατάξει τις δυνάμεις της, ώστε να οδηγηθεί στην ανάκαμψη και σε μια νέα εποχή.

Το σημαντικό μήνυμα που προκύπτει από την εν λόγω εμβληματική επέτειο είναι ότι, αποδεδειγμένα στις δύσκολες ιστορικά στιγμές της, η Ελλάδα βρίσκει πάντα τη δύναμη να αναγεννιέται από τις στάχτες της, με οδηγό την εθνική ομοψυχία και στηριζόμενη πάντα στις δικές της δυνάμεις.

Επιπλέον, όμως, είναι απαραίτητη η υπενθύμιση, σε όσες και όσους το ξεχνούν, ότι τότε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου ο Ελληνισμός βίωνε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η χώρα μας βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση, ήταν η Νέα Δημοκρατία, ως παράταξη εθνικής ευθύνης, με ηγέτη τον αείμνηστο Εθνάρχη μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, η οποία αντιμετώπισε αυτήν την εθνική κρίση με την απαιτούμενη υπευθυνότητα και συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος και στη σταθεροποίηση του.

Είναι πλέον κοινώς παραδεκτό, ακόμη και από τους πολιτικούς του αντιπάλους ,ότι ο Κων/νος Καραμανλής κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα  και εδραίωσε μια σύγχρονη κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία με ένα πρωτοποριακό για την εποχή του Σύνταγμα, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για την ισότιμη ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Και, αν μη τι άλλο, μας δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε στις μέρες μας, τώρα που με τις πολιτικές που ακολουθούνται από τη σημερινή κυβέρνηση, ισοπεδώνεται η μεσαία τάξη, με την ελληνική κοινωνία να φτωχοποιείται όλο και περισσότερο.

Βιώνουμε μια εφιαλτική οικονομική πραγματικότητα, η οποία είναι αποτέλεσμα μιάς   σκληρής λιτότητας και εξοντωτικής υπερφορολόγησης που έχει επιβληθεί ισοπεδωτικά στην Ελληνική κοινωνία.

Όπως τότε με τον Kων/νο Καραμανλή, έτσι και σήμερα, με εν δυνάμει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να βγάλει τη χώρα για μια ακόμη φορά από ένα δραματικό αδιέξοδο και να την οδηγήσει στην έξοδο από αυτή την πρωτόγνωρη, οδυνηρή και εφιαλτική  οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα η κοινωνία μας.

Πάμε λοιπόν και τώρα όλοι μαζί, όπως το 1974, να ανορθώσουμε την πατρίδα μας και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις