Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ολοκληρώνεται το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ολοκληρώνεται το «Φεστιβάλ στις Γ...

Εξελίχθηκε μέσα στον Ιούλιο

Με επιτυχία και θερμή ανταπόκριση του κοινού ολοκληρώνεται  το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» που εξελίχθηκε μέσα στον Ιούλιο,  στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και ανοιχτούς χώρους σε κυψέλες πολιτισμού. Η ανακοίνωση:

«Σε γλέντι με νησιώτικα εξελίχθηκε η συναυλία που έδωσε  το συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη και της Κυριακής Σπανού, με τη συμμετοχή των  Παναγιώτη Βέργο στο σαντούρι  και  Αργύρη Ψαθά στο λαούτο, το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου, στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Παρουσίασαν, ένα δίωρο πρόγραμμα, με τραγούδια και χορούς του Αιγαίου.

Συμμετείχε  το Χορευτικό Τμήμα  του Δήμου Πατρέων, τα μέλη του οποίου παρέσυραν στο χορό τους παρευρισκόμενους.

Από την πλευρά του ο Νίκος Οικονομίδης ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας για τη φιλοξενία, όπως επίσης το Χορευτικό Τμήμα για τη συμμετοχή.

Οι εκδηλώσεις στο Νότιο Πάρκο ολοκληρώνονται σήμερα  Δευτέρα 24 Ιουλίου με τη θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» που θα δώσει το  «Άρμα Θέσπιδος» του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου.

"Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς.

Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Ταυτότητα της παράστασης:

Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Στις εκδηλώσεις τους Σαββατοκύριακου  συμμετείχαν επίσης ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος, ο Λαογραφικός Όμιλος Πάτρας, ο Φάρος Ποντίων και η Ένωση Κυπρίων νομού Αχαΐας, με  παραδοσιακούς χορούς από  τα αντίστοιχα χορευτικά τους τμήματα στο Νότιο Πάρκο.  Επίσης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Διονυσίου, Αγίας Σοφίας – Αγίου Αλεξίου παρουσίασαν  έκθεση φωτογραφίας, ενώ οι Σύλλογοι Τέρψης και Αγίου Διονυσίου έκθεση ζωγραφικής.

Στον ίδιο χώρο, έγιναν  Δράσεις για Παιδιά, στο πλαίσιο της ενότητας «Τα Παιδία Παίζει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture