Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ για Δράκου στη Βουδαπέστη

Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ για Δράκου σ...

Δεν κατάφερε όμως να περάσει στον τελικό

Η Νόρα Δράκου κατέρριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο με το καλημέρα στο παγκόσμπιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Πατρινή πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 1:00.88, καταρρίπτοντας το 1:01.15 που είχε η ίδια από την αντίστοιχη διοργάνωση του Καζάν, στις 3 Αυγούστου 2015.

Με την επίδοση αυτή η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού κατετάγη 18η και δεν κατάφερε να προκριθεί στους απογευματινούς ημιτελικούς (16η πέρασε η Ουκρανή Νταρίνα Ζέβινα με 1:00.59), όμως έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και δικαιούται να τρέφει φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο στα 50άρια (ύπτιο και ελεύθερο), στα οποία έχει επικεντρώσει την προετοιμασία της.

Τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών πέτυχε η Κάιλι Μάσε από τον Καναδά με 58.62, ακολουθούμενη από την Ουγγαρέζα Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος, Κατίνκα Χόζου (58.80), και την κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου, Εμιλι Σίμπομ από την Αυστραλία (58.95).

Η πρώτη ελληνική πρόκριση σε ημιτελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης είναι γεγονός και φέρει την υπογραφή του Απόστολου Χρήστου.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού έκανε μία εξαιρετική -για πρωί- κούρσα στα προκριματικά των 100μ. ύπτιο, τερμάτισε σε 53.55 και πέρασε άνετα στους απογευματινούς (18:48 ώρα Ελλάδας) ημιτελικούς με τον έκτο χρόνο συνολικά.

Ο 21χρονος Ελληνας κολυμβητής δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση (που είναι το βασικό ζητούμενο) και ικανός να βελτιώσει το προσωπικό του ρεκόρ (53.36) και να διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις μία θέση στον τελικό της Τρίτης.

Τον ταχύτερο χρόνο των προκριματικών πέτυχε ο Κινέζος Τζιαγιού Σου με 52.77, ενώ πιο γρήγοροι από τον Χρήστου ήταν επίσης ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Ματ Γκρίβερς (52.92), ο Ρώσος Γκριγκόρι Ταρασέβιτς (53.18), ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης του Ρίο και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ράιαν Μέρφι (53.26) και ο Ιάπωνας Ριοσούκε Ιριε με 53.54.

Τέλος, μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Δημητρίου στα προκριματικά των 200μ. ελεύθερο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης τερμάτισε σε 1:50.40, περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το ατομικό του ρεκόρ (1:49.30) και κατετάγη 47ος, σε σύνολο 73 αθλητών που αγωνίστηκαν.

Ο 20χρονος πρωταθλητής Ελλάδας ολοκλήρωσε με την κούρσα αυτή την παρουσία του στη διοργάνωση σε ό,τι αφορά τα ατομικά αγωνίσματα (είχε "πέσει" χθες και στα 400μ.), θα μετάσχει όμως και στα 4Χ200μ.

Μετά τη χθεσινή νίκη του στα 400μ., ο Κινέζος Σουν Γιανγκ ήταν ο ταχύτερος και στα 200μ. με 1:45.78, ακολουθούμενος από τον Βρετανό κάτοχο του τίτλου, Τζέιμς Γκάι, που έκανε 1:46.22.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kολύμβηση: Έτοιμη για το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα η Νόρα Δράκου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports