Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Εμβολιασμοί για την ιλαρά σήμερα σε ρομά της Δυτικής Αχαΐας - Κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία

 Εμβολιασμοί για την ιλαρά σήμερα σε ρομ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Νωρίτερα στα παιδιά το πρώτο εμβόλιο για την ιλαρά λόγω της έξαρσης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει ξεκινήσει παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την έξαρση της ιλαράς  που σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ οφείλεται στην επίδραση του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Χθες και σήμερα στο πλαίσιο του προγράμματος "Υγεία για όλους" στο οποίο συμμετέχει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών διενεργούνται εμβολιασμοί σε παιδιά ρομά.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ τα έτη 2014 - 2015 δηλώθηκε 1 κρούσμα, το 2016 κανένα. Από τις αρχές Μαΐου ως τις 3 Σεπτεμβρίου έχουν δηλωθεί απ΄όλη την Ελλάδα 100 κρούσματα. Όλα ιάθηκαν και δεν σημειώθηκε κανένας θάνατος.

Το ένα κρούσμα διαπιστώθηκε στην Αιτωλοακαρνανία.

Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν παιδιά ηλικίας 1- 4 ετών. Το 90% των περιστατικών ήταν ελληνικής υπηκοότητας και το 74% επί του συνόλου των κρουσμάτων Έλληνες ρομά.

Από τα 100 περιστατικά ιλαράς τα 93 (95%) δηλώθηκαν χωρίς εμβολιασμό.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου επαναλαμβάνει τη σημασία και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των παιδιών και ευτυχώς όπως τονίζει στην περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας δεν έχιε εκδηλωθεί κρούσμα της νόσου. Η ίδια ενημερώνει μέσα από τα ΜΜΕ για την πρόληψη της νόσου, η οποία όπως εξηγεί μεταδίδεται πολύ εύκολα και έχει περίοδο 14 ημερών μέσα στις οποίες μπορεί να μεταδοθεί. Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα σε επίπεδο Διευθύνσεων και Συλλόγων Γονέων ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και έγκαιρος εμβολιασμός.

Η κ. Μαστοράκου επιπρόσθετα επιημαίνει ότι λόγω της έξαρσης το πρώτο εμβόλιο στα παιδιά γίνεται σε μικρότερη . ηλικία. Αντί γα τους 15 με 18 μήνες, στους 12.

Οπότε οι γονείς με παιδιά σε αυτή τη μικρή ηλικία θα πρέπει να ενημερωθούν και να δρομολογήσουν τον εμβολιασμό.

"Καμπανάκι" Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για την ιλαρά - Εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμοί στην Αχαΐα

Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων Ιλαράς - Γιατί επανεμφανίστηκε η νόσος - Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

 

Λίγο πριν την επιδημία η ιλαρά στην Ελλάδα ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being