Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το νέο μυθιστόρημα του Πατρινού Κώστα Λογαρά κυκλοφορεί τέλη Νοέμβρη

Το νέο μυθιστόρημα του Πατρινού Κώστα Λο...

Τίτλος του, «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο»

Έτοιμο προς έκδοση είναι το νέο βιβλίο του Πατρινού συγγραφέα και φιλόλογου Κώστα Λογαρά. Τίτλος του, «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» και πρόκειται για μυθιστόρημα. Το βιβλίο που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη στις 27 Νοεμβρίου 2017.

Ήδη στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Καστανιώτη έχει αναρτηθεί η σχετική είδηση όπως και η περίληψη του στόρι του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Λογαρά. Να θυμίσουμε πως έχει προηγηθεί το μυθιστόρημα του Πατρινού λογοτέχνη με τίτλο «Ερημιά στο βλέμμα τους», από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που έθιγε συγκινητικά το θέμα των μεταναστών.

Σύμφωνα με την περίληψη του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Λογαρά, ο Μαρίνος Τριάντης ζει μόνος στην Πάτρα, σ’ έναν απόμερο δρόμο του λιμανιού της – πέρασμα μεταναστών προς την κοντινή Ιταλία. Μοναδική του συντροφιά το σκυλί του, ο Ραμόν. Είναι Οκτώβρης του 2011 κι έχει μόλις αποφυλακιστεί, ύστερα από τριάντα χρόνια κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου «φίλου» του. Με το στίγμα του ισοβίτη να τον ακολουθεί, σε μια πόλη ρημαγμένη από την κρίση και αλλαγμένη από το χρόνο, προσπαθεί να επιβιώσει ζώντας με τα ψίχουλα από την ήδη πενιχρή σύνταξη της γριάς μάνας του. Παλεύει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή.

Αλλά είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να σταθεί όρθιος σε έναν τόπο που μοιάζει να καταρρέει.

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη δραματική ιστορία ενός ανθρώπου παράλληλα με την πτωτική πορεία μιας χώρας. Σε πρώτο πλάνο το άτομο ως όργανο του ανεξέλεγκτου κακού. Στο φόντο η αυθαιρεσία της εξουσίας, που συντελεί στη διάβρωση της κοινωνίας και στη διάχυση του κακού πάνω στο σώμα της.

Ο Κώστας Λογαράς έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1950 και σπούδασε ελληνική φιλολογία. Έχει γράψει ποίηση, πεζό, δοκίμιο, θέατρο. Το 1988 παρουσιάστηκε το λιμπρέτο του «Σπίτια της μνήμης, σπίτια της σιωπής» σε μουσική-σκηνοθεσία Θάνου Μικρούτσικου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας. Το θεατρικό του έργο «Η τελευταία μάσκα – Fallimento» ανέβηκε από τον Θόδωρο Τερζόπουλο και τη θεατρική ομάδα Άττις (2006) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Το μυθιστόρημά του «Ερημιά στο βλέμμα τους» περιελήφθη στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων (2009). Έχει συνεργαστεί ως επιφυλλιδογράφος με τις εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα, με το λογοτεχνικό περιοδικό Διαβάζω, με το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό oanagnostis.gr, με το protagon.gr κ.ά.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

*Από τις εκδόσεις Καστανιώτη έχει κυκλοφορήσει και το βιβλίο του Κώστα Λογαρά «Παλιές αμαρτίες», το 1993.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture