Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σκίμπε: "Έχουμε γίνει πολύ ανταγωνιστικοί"

Σκίμπε: "Έχουμε γίνει πολύ ανταγωνι...

Ο Γερμανός εκλέκτορας συμφώνησε με τη δήλωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου

Την πεποίθηση ότι η Εθνική Ελλάδας έχει ξαναγίνει δυνατή και ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο εξέφρασε ο Μίχαελ Σκίμπε, μιλώντας στη Nova. Ο Γερμανός εκλέκτορας συμφώνησε με τη δήλωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος μετά τη θλιβερή παρουσία της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά του EURO 2016 είχε αναφέρει πως πρώτιστο μέλημα ήταν να ξαναγίνει ομάδα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, λέγοντας ότι «το έχουμε καταφέρει».

Παρότι τα τελευταία αποτελέσματα είναι ανεπιτυχή, όπως σημείωσε ο Σκίμπε, αυτό δεν αλλάζει τη γενική εικόνα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία μας. Έχουμε γίνει πολύ ανταγωνιστικοί. Βρήκαμε στο δρόμο μας μια ομάδα, όπως το Βέλγιο, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Ως προς τη φιλοσοφία του, ως το πλέον σημαντικό στοιχείο γι' αυτόν είναι «να παρακολουθώ τη δουλειά που γίνεται στους συλλόγους. Είναι σημαντικό να μπορώ να εξελίσσω το ελληνικό ταλέντο, όπως στις περιπτώσεις του Δώνη, του Ρέτσου, του Μπακασέτα. Θέλω να μεταδίδω στην ομάδα σιγουριά και αυτοπεποίθηση».

Αναφορικά με παλαιότερη δήλωσή του, ότι θα καλεί παίκτες με αγωνιστικό ρυθμό, παραδέχθηκε ότι «το κριτήριο αυτό θεωρώ πως είναι λανθασμένο. Πρέπει να έρχονται 11 παίκτες, οι οποίοι θα αγωνίζονται με πάθος και αυταπάρνηση».

Όσο για τη σύγκριση με τον Ότο Ρεχάγκελ κι αν έχει πάρει στοιχεία του, απάντησε ότι «ως Γερμανοί προπονητές δίνουμε συγκέντρωση στην άμυνα και στην πειθαρχία. Θέλουμε παίκτες με προσωπικότητα, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην ομάδα.

Μίλησα με τον Ότο και με μύησε στα μυστικά της ελληνικής καθημερινότητας και της κουλτούρας. Εξελίχθηκα μέσα απ' αυτά και νομίζω πως βοήθησα στην ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποδόσφαιρο: Στα "μελανόλευκα" και ο Χρήστος Ιντζίδης

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports