Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της περιόδου 2016-17 σε Α1 ανδρών και γυναικών

Πόλο: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της περιό...

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους

Οι κορυφαίοι της περσινής χρονιάς στα πρωταθλήματα Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, βραβεύθηκαν σήμερα από την ΚΟΕ, στο περιθώριο της κλήρωσης για τη νέα σεζόν. Από δύο βραβεία παρέλαβαν ο Γιάννης Φουντούλης και η Αλεξάνδρα Ασημάκη (MVP και πρώτος/πρώτη σκόρερ σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα), ενώ τιμήθηκαν ακόμη οι καλύτεροι τερματοφύλακες, Μάνος Ζερδεβάς και Χρυσή Διαμαντοπούλου, και οι κορυφαίοι προπονητές, Δημήτρης Μάζης και Χάρης Παυλίδης.

«Είναι πολύ ευχάριστο να κερδίζω ατομικά βραβεία, όμως το άθλημά μας είναι ομαδικό και εγώ θα αντάλλαζα οποιαδήποτε ατομική διάκριση με ομαδικές επιτυχίες, τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την εθνική ομάδα.

Φέτος φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Αυτό όμως μας δίνει αισιοδοξία για τη νέα σεζόν. Το ερχόμενο καλοκαίρι έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο οποίο θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο. Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, στόχος μας είναι η κατάκτηση του Champions League, αφού μας έχει πεισμώσει ο περσινός χαμένoς τελικός.

Όμως, σε μια τέτοια διοργάνωση οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα», δήλωσε ο Γιάννης Φουντούλης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι αναδείχθηκε για έκτη -συνεχή- χρονιά πρώτος σκόρερ της Α1 και θέλει άλλη μία πρωτιά για να ισοφαρίσει το σχετικό ρεκόρ του Γιώργου Αφρουδάκη.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη υπογράμμισε: «Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το έπαθλο για την πρώτη σκόρερ είναι κάτι που έρχεται μέσα από αριθμούς, αλλά το βραβείο για την καλύτερη παίκτρια της χρονιάς είναι κάτι υποκειμενικό, αφού τόσο στον Ολυμπιακό όσο και σε άλλες ομάδες, υπάρχουν πολύ καλές παίκτριες.

Πιστεύω όμως πως μία ατομική διάκριση δεν έρχεται, αν οι συμπαίκτριές σου δεν σε βοηθήσουν σε αυτό. Κι εμένα οι συμπαίκτριές μου με βοήθησαν πάρα πολύ, όπως και ο προπονητής μου, ο Χάρης Παυλίδης, και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Όταν αγωνίζεσαι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, οι στόχοι είναι μεγάλοι. Αρχικά θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε όμως να ξαναγυρίσουμε και στην κορυφή της Ευρώπης».

Νέο... πρόσωπο σε αυτές τις βραβεύσεις ήταν ο Μάνος Ζερδεβάς, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας της Α1, στην πρώτη του μόλις σεζόν ως βασικός γκολκίπερ της Βουλιαγμένης. «Ήταν μία ονειρική χρονιά για μένα, αφού ήρθαν πολλές διακρίσεις μαζεμένες.

Όχι μόνο η συμμετοχή μου στην ανδρική ομάδα της Βουλιαγμένης και  η κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά και η κλήση μου στην Εθνική ομάδα. Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες δεν σταματούν εδώ. Θα δώσω το 100% του εαυτού μου, τόσο στο σύλλογό μου όσο και στην Εθνική, για να αποδίδω όσο το δυνατόν καλύτερα.

Για την Βουλιαγμένη αποτελεί και φέτος στόχο μας η κατάκτησή του κυπέλλου και ο πιο ανταγωνιστικός μας ρόλος απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, ενώ με την Εθνική ομάδα να επανέλθουμε και πάλι στα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», επισήμανε ο 20χρονος τερματοφύλακας, που παράλληλα στέφθηκε τον περασμένο μήνα και πρωταθλητής κόσμου με την εθνική νέων.

«Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για το καλό της ομάδας μου. Φετινοί μας στόχοι με τον σύλλογό μου, είναι αρχικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά η ευρωπαϊκή μας πορεία. Με την Εθνική ομάδα έχουμε μπροστά μας το Europa Cup, και φυσικά το Ευρωπαικό πρωτάθλημα της Βαρκελόνης», δήλωσε η Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Ο Δημήτρης Μάζης, ο οποίος στη «ρούκι» χρονιά του ως πρώτος προπονητής οδήγησε τη Γλυφάδα στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, τόνισε: «Είναι πολύ όμορφο να κερδίζω αυτό το βραβείο, όμως τα πανηγύρια για την ομάδα μου τελείωσαν πέρσι.

Όλες οι διακρίσεις που ήρθαν, οφείλονται κυρίως στους παίκτες μου. Φέτος έχουμε μία νέα σεζόν μπροστά μας. Είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει ξεκινήσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις, μέσω των προκριματικών αγώνων του Champions League. Έχουμε κρατήσει το περσινό κορμό και έχουμε διατηρήσει μία πολύ νεανική ομάδα, με μέσο όρο ηλικίας τα 21-22 έτη».

Επίδειξη «fair-play» από τον Χάρη Παυλίδη, που επισήμανε ότι «... καλύτερος προπονητής δεν είναι απαραίτητα αυτός που παίρνει το πρωτάθλημα, είναι αυτός που διαχειρίζεται σωστό το υλικό που έχει και κατακτά το καλύτερο δυνατό.

Νομίζω πως η Αλεξία Καμμένου (σ.σ. προπονήτρια της Βουλιαγμένης) έκανε μία εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν, αλλά και ο Δημήτρης Μπιτσάκος με τη ΝΕΠ».

Όσο για τη νέα χρονιά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε: «Αρχικός  στόχος είναι το πρωτάθλημα και η είσοδός μας στο final 4 της Ευρωλίγκας. Δεν είναι εύκολο, αφού υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί αρκετά. Είμαστε αρκετά δυνατή ομάδα και πιστεύω πως θα έχουμε μια καλή πορεία φέτος».

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλο: Η ΝΕΠ πρεμιέρα με Νηρέα


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports