Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με ιλαρά έξι γιατροί δημοσίων νοσοκομείων! Σε έξαρση η νόσος

Με ιλαρά έξι γιατροί δημοσίων νοσοκομείω...

Καμπανάκι από ΚΕΕΛΠΝΟ- Παρεμβάσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

Σε έξαρση βρίσκεται και στην Ελλάδα ο ιός της ιλαράς και το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει χτυπήσει καμπανάκια, όπως και ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, ο οποίος έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιεί το in.gr , τουλάχιστον έξι γιατροί μεγάλων δημοσίων νοσοκομείων της Αθήνας έχουν προσβληθεί από τον ιό της ιλαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι νέοι σε ηλικία –γεννηθέντες μετά το 1970– που σημαίνει ότι ή ήταν ανεμβολίαστοι ή είχαν κάνει κατά την παιδική ηλικία μόνο μια δόση του εμβολίου που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή (το πρώτο εμβόλιο για την ιλαρά ήταν μονοδύναμο και τα παιδιά δεν έκαναν δύο δόσεις όπως σήμερα). 

Οι υγειονομικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό καθώς το τελευταίο τετράμηνο δηλώθηκαν περίπου 160 περιστατικά ιλαράς – εκ των οποίων τα 60 τις τελευταίες 17 μέρες. Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια είχαν δηλωθεί στην Ελλάδα, συνολικά, μόλις δύο περιστατικά. Οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για επιδημική έξαρση και καλούν όλους όσοι είναι ανεμβολίαστοι να θωρακιστούν έναντι του ιού και να μην υποτιμούν αυτή την ιδιαιτέρως μεταδοτική νόσο. Μάλιστα, αναφέρουν ότι η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει και τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν με την πρώτη αλλαγή του καιρού. 

Ήδη κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκαν τους καταυλισμούς της Αττικής για τον εμβολιασμό των παιδιών. Το σχέδιο αναμένεται να επεκταθεί στους καταυλισμούς της υπόλοιπης χώρας.

Όπως έχει γράψει το thebest.gr χθες και προχθές  ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών και άλλοι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Υγεία για Όλους προχώρησε σε εμβολιασμούς ρομά στη Δυτική Αχαΐα.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου επαναλαμβάνει τη σημασία και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των παιδιών και ευτυχώς όπως τονίζει στην περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας δεν έχιε εκδηλωθεί κρούσμα της νόσου. Η ίδια ενημερώνει μέσα από τα ΜΜΕ για την πρόληψη της νόσου, η οποία όπως εξηγεί μεταδίδεται πολύ εύκολα και έχει περίοδο 14 ημερών μέσα στις οποίες μπορεί να μεταδοθεί. Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα σε επίπεδο Διευθύνσεων και Συλλόγων Γονέων ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και έγκαιρος εμβολιασμός.

Η κ. Μαστοράκου επιπρόσθετα επιημαίνει ότι λόγω της έξαρσης το πρώτο εμβόλιο στα παιδιά γίνεται σε μικρότερη . ηλικία. Αντί γα τους 15 με 18 μήνες, στους 12.

Οπότε οι γονείς με παιδιά σε αυτή τη μιτκή ηλικία θα πρέπει να ενημερωθούν και να δρομολογήσουν τον εμβολιασμό.

"Καμπανάκι" Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για την ιλαρά - Εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμοί στην Αχαΐα

Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων Ιλαράς - Γιατί επανεμφανίστηκε η νόσος - Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

 

Λίγο πριν την επιδημία η ιλαρά στην Ελλάδα ... - The Best

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις