Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Χαστούκι στις κοινωνικές αντοχές μας η παιδική πορνεία

Χαστούκι στις κοινωνικές αντοχές  μας η ...

Της Αθηνάς Τραχήλη

Κρούσμα παιδικής πορνείας στα Ψηλαλώνια. Αλήθεια, ποιος μπορεί να μένει απαθής απέναντι σε περιγραφές -και σε ερωτήματα- γύρω από ένα φαινόμενο που, λίγο πολύ, οι πάντες ξέρουμε ότι συμβαίνει και, μάλιστα, στις κεντρικότερες πλατείες της πόλης;

Η πρόσφατη καταγγελία γνωστής συμπολίτισσας που είδε το φως δείχνει ότι, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν συμβιβάζονται με την νοσηρή πραγματικότητα και  αισθάνονται την ανάγκη -και την υποχρέωση- ν’ αντιδράσουν και να ενεργοποιήσουν τ’ ανακλαστικά των αρχών και της κοινωνίας.

Ως μόνιμη κάτοικος στο κέντρο της Πάτρας είναι πολλές οι φορές που έχω δει, έχω ακούσει, έχω προσπαθήσω ν’ αντιδράσω σε παραβατικές συμπεριφορές που εμπλέκουν παιδιά. Αλλά, πολύ φοβάμαι, η υπόθεση της πάσης φύσεως εκμετάλλευσης ανηλίκων συχνά υπερβαίνει την μεμονωμένη αντίδραση κάθε πολίτη.

Είναι πρωτίστως έργο των αρχών να πάρουν δραστικά την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η Αστυνομία, με τις σημερινές δυνάμεις της, μπορεί να είναι διαρκώς παρούσα σε κάθε σημείο. Εν τούτοις, μια καλύτερη και περισσότερο επίμονη αστυνόμευση στα 4-5 σημεία της πόλης όπου «ανθίζουν» η παιδική πορνεία, η παιδική επαιτεία κ.α. θα ήταν, ίσως, μια πρώτη, γρήγορη απάντηση.

Και ύστερα έρχεται και η δική μας, ατομική ευθύνη. Να μην κλείνουμε τα μάτια, να μην αφήνουμε τα μύρια προβλήματα που μας καταδιώκουν εξαιτίας της κρίσης να μετατρέπονται σε άλλοθι για την παθητική μας συμπεριφορά.

Αυτό το τελευταίο περιστατικό θα μπορούσε να ήταν μια καλή αφορμή ώστε ν’ ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος. Για τον ρόλο των αρχών, τον ρόλο των τοπικών πολιτικών φορέων, τον ρόλο των πολιτών. Άλλωστε, κάθε φορά που μια οργανωμένη συλλογικότητα αποφασίζει μετωπικά ν’ αντιπαρατεθεί μ’ ένα πρόβλημα, πετυχαίνει τον σκοπό της.

Παιδιά που εξωθούνται στην πορνεία, παιδιά που επαιτούν ή χρησιμοποιούνται σε διάφορες άλλες έκνομες δραστηριότητες είναι, κάθε φορά, ένα χαστούκι στον πολιτισμό και στις κοινωνικές αντοχές μας.

*Η Αθηνά Τραχήλη είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις