Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πρώτη επίσημη παρουσίαση της παράταξης Κρίκη για το Επιμελητήριο Αχαΐας

Πρώτη επίσημη παρουσίαση της παράταξης Κ...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» έδωσε την πρώτη του συνέντευξη

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» Παναγιώτης Κρίκης. Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας το μεσημέρι της Τετάρτης, παρουσία ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Κρίκη για τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στις προσεχείς εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητήριο για όλους», αρχικά ξεκαθάρισε πως η υποψηφιότητά του δεν είναι υποκινούμενη και ο ίδιος πως δεν είναι καθοδηγούμενος.

Όσο για το στόχο της παράταξης «Επιμελητήριο για όλους», όπως τον περιέγραψε αναλυτικά ο επικεφαλής της είναι να ανοίξει τις πόρτες του το Επιμελητήριο στους επαγγελματίες της Αχαΐας, αλλά και να συνεργαστεί με τους επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς  και επιστημονικούς φορείς της περιοχής προς όφελος του τοπικού επιχειρείν.

«Αρνητικό το έργο της διοίκησης Μαρλαφέκα»

Ο κ. Κρίκης αξιολόγησε ως αρνητικό το έργο της απερχόμενης διοίκησης του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, κατηγορώντας τη για εσωστρέφεια, αν και όπως είπε είχε την εύνοια των συνθηκών, «βελούδινη» αντιπολίτευση και σημαντικό χρόνο έξι ετών. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο του φορέα, το Επιμελητήριο «άφησε τα παιδία του στην τύχη τους» και κυρίως αυτούς που λόγω της κρίσης έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, πρότεινε να εξεταστεί και η δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης για στην υποστήριξη αυτών των επιχειρηματιών.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε εκ μέρους του κ. Κρίκη, στον τρόπο λειτουργίας του Επιμελητηρίου, από τη διοίκηση Μαρλαφέκα, κάνοντας λόγο για «Μακιαβελική λογική» με στόχο «τη διατήρηση της εξουσίας προς όφελος μιας παρέας». Κατήγγειλε δε, ότι «ένας συνταξιούχος περιφέρεται στα γραφεία του Επιμελητηρίου δίνοντας οδηγίες στους υπαλλήλους, έχοντας καταλάβει τη θέση του προέδρου» και κάλεσε την απερχόμενη διοίκηση «να αφήσει τα μολύβια κάτω» και να περιοριστεί στην άσκηση των διεκπεραιωτικών εργασιών μέχρι τις εκλογές.

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του ο Παναγιώτης Κρίκης, ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας έχει ετήσια έσοδα από τις εισφορές μελών ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα οποία όπως είπε δεν είναι για να «δίνονται σε συμβούλους και σε άκαιρες μελέτες».

Τόνισε δε, ότι το τρίπτυχο της παράταξης που ηγείται, στο Επιμελητήριο θα είναι «Ισονομία, Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα».

«Η Παναχαϊκή δεν θα γίνει υποχείριο κανενός»

Ο Παναγιώτης Κρίκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, κατήγγειλε ότι η ομάδα επιχειρήθηκε «να γίνει όχημα των επιδιώξεων Μαρλαφέκα», λέγοντας ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έστειλε έγγραφο στήριξης της απερχόμενης διοίκησης του φορέα προς τα μέλη της Παναχαϊκής Συμμαχίας ζητώντας τους να το συνυπογράψουν.

«Η Παναχαϊκή δεν είναι υπόθεση μερικών κουβαρντόπαιδων, δεν θα αφήσουμε την ομάδα να γίνει υποχείριο κανενός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κρίκης.

Από αριστερά: Παναγιώτης Κρίκης, Μαρία Φιλοπούλου, Αντώνης Κουνάβης και ο κ. Πλέσσας

Από αριστερά: Παναγιώτης Κρίκης, Μαρία Φ...

Από αριστερά: Παναγιώτης Κρίκης, Μαρία Φιλοπούλου, Αντώνης Κουνάβης και ο κ. Πλέσσας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά