Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εικόνες θλίψης (και μεγάλου κόστους) στους δρόμους της Πάτρας

Εικόνες θλίψης (και μεγάλου κόστους) στο...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Πολλά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις λαικές αγορές

Σημερινή εικόνα στο σημείο που διεξήχθη η λαϊκή (στο ύψος της Ναυαρίνου). Είναι η ίδια η εικόνα που συναντάμε σε κάθε δρόμο μετά από λαϊκή αγορά.

 

Ολα τα σκουπίδια καταγής και την ίδια ώρα δεκάδες δημοτικοί υπάλληλοι, υδροφόρες, απορριμματοφόρα και σάρωθρα του δήμου να καθαρίζουν δρόμους και πεδοδρόμια.

Εξι μέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο, εδώ και χρόνια, σε δώδεκα διαφορετικά σημεία της πόλης δημιουργείται το ίδιο φαινόμενο, που σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου κοστίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον Πατρινό φορολογούμενο.

Θα πει κανείς, μα να μη γίνεται λαϊκή; Μα ασφαλώς και να γίνεται. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί το χάλι με την αποκομιδή των σκουπιδιών που παράγουν οι πωλητές.

Με το ίδιο σκεπτικό, θα πρέπει οι αρμόδιου του Καρτ να αφήνουν πίσω τους ρημαδιό, το ίδιο και οι συμμετέχοντες στο Run Greece σε κάθε δομημένη εκδήλωση.

Μα, όμως, κάθε φορά που κάποιος ιδιώτης ενοικιάζει ένα δημόσιο χώρο, υποχρεούται να τον αποδώσει όπως τον βρήκε. Και στο κάτω - κάτω της γραφής, γιατί ένας που έχει παντοπωλείο, φροντίζει να μην πετάει τα σκουπίδια του στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο, και δεν μπορεί να το κάνει ο συνάδελφός του της λαϊκής;

Συνηθισμένη, δυστυχώς, εικόνα της Πάτρας

Συνηθισμένη, δυστυχώς, εικόνα της Πάτρας

Συνηθισμένη, δυστυχώς, εικόνα της Πάτρας

Η εικόνα των δρόμων, ευθύς μετά την ολοκλήρωση της λαϊκής αγοράς (ειδικά στο σημείο που είναι οι ψαράδες) και μέχρις ότου καθαριστεί, για ένα περίπου τρίωρο, είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οπως βαριά τραυματισμένη είναι η τσέπη των πατρινών από τα εκατομμύρια ευρώ που αθροιστικά έχουν δοθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια (ενδεικτικό το νούμερο για την οικονομία της συζήτησης).

Εχει πολλά πράγματα να καταλογίσει κανείς για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των Πατρινών. Στην κορυφή της πυραμίδας είναι η πέρα από κάθε έννοια πολιτισμού και σεβασμού στον συν-πολίτη, εικόνα της μισής Πάτρας μετά τις λαϊκές…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις