Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζει τις έρευνες για περιπτώσεις παιδικής πορνείας η Ασφάλεια Πατρών - Ποιες οι δυσκολίες αυτών των υποθέσεων

Συνεχίζει τις έρευνες για περιπτώσεις πα...

Πρόσφατα πολίτες ζήτησαν την παρέμβαση των δικαστικών αρχών

Επί 20 περίπου ημέρες ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών "δούλευε" την υπόθεση που οδήγησε σε τρεις συλλήψεις, μετά από επιχείρηση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και την έφοδο σε διαμέρισμα της περιοχής.

Προ ημερών είχε προηγηθεί άλλο συμβάν στην πλατεία Υψηλών που είχε καταγγελθεί στα social media και αφορούσε παιδική πορνεία και το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για τη δικηγόρο Μάγκυ Καμπισοπούλου και άλλους πολίτες να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και να ζητήσουν την παρέμβαση Εισαγγελέα, καθώς όπως αναφέρουν δεν επρόκειτο για το μοναδικό περιστατικό.

Απλά η κορυφή του παγόβουνου το περιστατικό των Υψηλών Αλωνίων- ΔΕΙΤΕ που αλλού στην Πάτρα καταγγέλλεται παιδική πορνεία

Πλατεία παιδικής πορνείας τα Ψηλαλώνια - Ανατριχιάζουν οι περιγραφές για ό,τι συμβαίνει στα στενά της περιοχής με θύματα ανήλικα παιδιά...

Η αστυνομία ψάχνει  κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις και όπως δηλώνει στο thebest.gr o Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΓΕΠΑΔ Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Σφέτσος, θα συνεχίσει τις έρευνες με τη δέουσα προσοχή.

"Ως Ελληνική Αστυνομία εξετάζουμε άμεσα και εμπεριστατωμένα, πάντα με ιδιαίτερη διακριτικότητα και συνέπεια οποιαδήποτε καταγγελία σχετίζεται με αδικήματα τα οποία στρέφονται σε βάρος ανηλίκων και ιδιαίτερα σε βάρος παιδιών. Βασικός μας σκοπός είναι, πέρα από τον κατασταλτικό μας ρόλο, ο οποίος είναι να συλλάβουμε και να οδηγήσουμε τους δράστες στη δικαιοσύνη, είναι να προστατεύσουμε παράλληλα και να σεβόμαστε την προσωπικότητα των θυμάτων καθώς και να παρέχουμε σε αυτούς την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη και από ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ και από ειδικούς παιδοψυχιάτρους", επισημαίνει ο κ. Σφέτσος.

Πολλές φορές, όπως πληροφορείται το thebest.gr παιδιά εκδίδονται από τους ίδιους τους γονείς τους και το σπίτι και η οικογένεια έχει "στεγανά" που δεν μπορεί να σπάσει εύκολα η αστυνομία. Την ίδια ώρα δεν αποτελεί πάντα εύκολη υπόθεση η απόδειξη της καταβολής του χρηματικού αντιτίμου.Οπότε σε αυτή την περίπτωση ο γονέας δεν μπορεί να παραπεμφθεί με τη κατηγορία της εξώθησης σε πορνεία, αλλά για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σε κάθε περίπτωση η ερωτική συνεύρεση με ανήλικα τιμωρείται από τον νόμο και υπάρχουν ηλικιακά όρια, αυτά των 12 και 15 ετών που καθορίζουν και το "βάρος" της κατηγορίας και της ποινής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις