Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Γέμισε την 2η αίθουσα του Πάνθεον ο Νίκος Καββαδίας με το "Porto"

Πάτρα: Γέμισε την 2η αίθουσα του Πάνθεον...

Για τις 25/10 φέρνει την ταινία "Paulina"

Οι Πατρινοί σινεφίλ έδωσαν δυναμικό παρών το βράδυ της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον, στην προβολή του φιλμ «Porto» του 35χρονου Βραζιλιάνου στην καταγωγή σκηνοθέτη Γκέιμπ Κλίνγκερ που διοργάνωσε ο Νίκος Καββαδίας και η ομάδα του «Γυμνός Οφθαλμός». Στο χώρο του ταμείου του Πάνθεον είχε σχηματιστεί ουρά από τους σινεφίλ με αποτέλεσμα η προβολή να ξεκινήσει ένα τέταρτο περίπου αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα, στις 21.45. Η αίθουσα γέμισε μέχρι σχεδόν και τη 2η σειρά μπροστά, γεγονός που σημαίνει πως είδαν την ταινία κοντά στα 180 άτομα.

Το φιλμ «Porto» μας ταξίδεψε στην ομώνυμη πόλη της Πορτογαλίας μέσα από μία ιστορία έρωτα με άδοξο τέλος, ανάμεσα στον Τζέικ και την αρχαιολόγο Μάτι. Το συγκινητικό στοιχείο με την χαμηλότονη αυτή ταινία με τις φιλοσοφικές αναζητήσεις (ακούμε σε μία σκηνή την Μάτι να λέει μία ατάκα του Προυστ) για τη ζωή, την ανθρώπινη ύπαρξη και τον έρωτα, με εμφανείς τις επιρροές από τον σπουδαίο Τζιμ Τζάρμους που εκτελεί χρέη παραγωγού, είναι η παρουσία του ηθοποιού Άντον Γιέλτσιν στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του μιας και στις 19 Ιουνίου του 2016 έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή. Η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

Ο Γιέλτσιν θα λέγαμε πως δίνει και μία εσωτερική ερμηνεία με το γεμάτο νόημα βλέμμα των ματιών του και την ιδιαίτερη προφορά των αγγλικών του. Η Γαλλίδα Λούσι Λούκας ως Μάτι, αν και σέξι, δεν μας εντυπωσίασε με την ερμηνεία της ενώ η σκηνοθεσία του Κλίνγκερ είχε ενδιαφέρον με το πίσω μπρος στο χρόνο και με την ωραία αποτύπωση της όμορφης πόλης του Πόρτο που επίσης πρωταγωνιστεί.

Ο Νίκος Καββαδίας όπως πάντα καλωσόρισε το κοινό στην αρχή, ευχαρίστησε τους σινεφίλ για την στήριξη τους και ιδιαίτερα τις γυναίκες και μάλιστα την επόμενη προβολή που προγραμματίζει θα την αφιερώσει στις γυναίκες. Θα είναι η ταινία «Paulina»  σε σκηνοθεσία Σαντιάγο Μίτρε με τους Ντολόρες Φόνζι, Όσκαρ Μαρτίνεζ που έχει βραβευτεί στο Φεστιβάλ των Κανών (διανομή από τον «Μικρόκοσμο»), την οποία θα προβάλλει την Τετάρτη 25/10/2017 στις 21.30 πάντα στην 2η αίθουσα του Πάνθεον. Ακόμα προγραμματίζει για τις 23/11 το φιλμ «Άφτερλωβ» σε σκηνοθεσία του Στέργιου Πάσχου και παραγωγή της Πατρινής Φαίδρας Βόκαλη.

*Στο τέλος της προβολής του «Porto» έγινε προσπάθεια για live σύνδεση μέσω skype με τον συμπαθή σκηνοθέτη Γκέιμπ Κλίνγκερ προκειμένου να απαντούσε σε ερωτήσεις του κοινού, ωστόσο υπήρξε πρόβλημα στον ήχο.

Ανάμεσα στους σινεφίλ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Νίκου Καββαδία ήταν και ο πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού στο Δήμο Πατρέων Σπύρος Καραχάλιος.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture