Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αίγιο: Εκδήλωση στις 22/10 για τον ποιητή Γιάννη Ανδρικόπουλο

Αίγιο: Εκδήλωση στις 22/10 για τον ποιητ...

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», στις 19:00

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του περιοδικού της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Αιγίου (Ι.Λ.Ε.Α.) «Ρίζες», αφιερωμένου στον μεγάλο ποιητή Γιάννη Ανδρικόπουλο, ο Δήμος Αιγιαλείας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η Ι.Λ.Ε.Α, το Ν.Π.Δ.Δ Αιγιαλείας και η Χορωδία Αιγίου 1933 τιμούν τον Γιάννη Ανδρικόπουλο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 19:00.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, το συγκεκριμένο τεύχος «Ρίζες» είναι αφιερωμένο στον σημαντικό ποιητή της Αιγιάλειας, Γιάννης Ανδρικόπουλο. Ο καταξιωμένος αυτός πνευματικός άνθρωπος, ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της εποχής μας, πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος, αποτελεί, για τους Αιγιώτες αλλά και για την Ελλάδα, «εθνικό κεφάλαιο», στον τομέα της διανόησης και των γραμμάτων. Το ογκώδες  ποιητικό του έργο αναφέρεται - σχεδόν όλο - στην τοπική αλλά και στην Εθνική μας ιστορία και ένα μεγάλο μέρος του κριτικού του έργου αφιερώνεται στους μεγάλους μας ποιητές.

Τα δοκίμιά του αφορούν ηθικές αξίες, γεγονότα  και πρόσωπα, που επηρέασαν και επηρεάζουν την πορεία της κοινωνίας μας, ενώ ως δημοσιογράφος, υπηρέτησε το λειτούργημά του, με συνέπεια και αγάπη. Για όλους αυτούς τους λόγους, το Αίγιο τιμά τον «μεγάλο διδάχο» Γιάννη Ανδρικόπουλο.

Ο Γιάννης Ανδρικόπουλος έχει γεννηθεί το 1930 στο Αίγιο και από δέκα επτά χρονών μοίρασε τη ζωή, τη σκέψη και την ψυχή του, ανάμεσα σε δύο μεγάλες αγάπες: τη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε το 1947 με ποίηση από τις σελίδες της "Ελληνικής Δημιουργίας" του Σπ. Μελά. Ήταν ο νεότερος συνεργάτης του περιοδικού. Μέσα σε δυο-τρία χρόνια δημοσιεύονταν ποιήματά του σ' όλα τα έγκυρα λογοτεχνικά περιοδικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture