Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιος ήταν ο δολοφονημένος δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του-Η σχέση της οικογένειας με τη Δυτική Ελλάδα

Ποιος ήταν ο δολοφονημένος δικηγόρος Μιχ...

Που οδηγούν οι έρευνες της αστυνομίας

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μαφιόζικη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του- Άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά..

Μεγάλη απώλεια για την Αθηνα, την Κοινωνια, την Νομική επιστήμη και την Διβρη ο θάνατος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στην ανακοίνωση του Σωτήρη Σωτηρόπουλου, Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης τονίζεται:

"Ένας εκλεκτός συμπατριωτης, ο εκ καταγωγής Διβριωτης ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ δολοφονήθηκε άγρια.

Ηταν γιός του αειμνηστου βουλευτή και Προεδρου του Δικηγορικού Συλλογου Αθηνών Νωντα, σπουδαιου συμπολιτη και διβριωλάτρη που στεκόταν συμπαραστάτης σε ολα τα θέματα της γενετειρας Διβρης, και συμμετείχε σε όλες τις Εκδηλωσεις μας.

Ηταν εγγονός του Μιχαλη Ζαφειρόπουλου, διαπρεπούς νομικού Αρεοπαγίτη, οποίος το 1951 εχρηματησε ο πρωτος Προεδρος του "Συνδεσμου των εν Αθηναις Λαμπειέων-Διβριωτών, ο Αγιος Παντελεήμων" καθότι αδελφικός φιλος του στη συνεχεια Προεδρου Νικου Σωτηρόπουλου... Ήταν τοση η αγαπη του για τη Διβρη που ενω ειχε φυγει απο αυτην, τα παιδια του (τον Νωντα και αλλα) τα ειχε γραμμένα στο Δημοτολόγιο της Διβρης!!..,

Ο δολοφονημένος Μιχάλης ηταν μια εξαιρετικη νομική και κοινωνική προσωπικότητα, γιαυτο και σύμπασα η κοινωνια των Αθηνών ειναι συγκλονισμένη απο την απωλεια του.

Και η παροικία των Διβριωτων της Αθηνας εκφραζει τα πλεον βαθια συλλυπητήρια στο αδελφό του, πρωην Δημαρχο , Γρηγορη και σε ολη του την οικογενεια..."

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χτες το βράδυ στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, περνούν σε πρώτη φάση απά «ψιλό κόσκινο» τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτές σχετίζεται με το έγκλημα.

Σύμφωνα με την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής στο θύμα, φαίνεται ότι έχει δεχτεί μία μόνο σφαίρα στον θώρακα, ενώ σήμερα θα γίνει η νεκροτομή.

Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του -κάτι που δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι αργά τη νύχτα- και εμφανίστηκαν ως πελάτες στο γραφείο.

Ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, ασκούμενος δικηγόρος, που ήταν μαζί του στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε μπορέσει να δώσει και πολλά στοιχεία λόγω του σοκ. Φαίνεται όμως πως οι δράστες παρέμειναν αρκετή ώρα στο γραφείο, πριν γίνει το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, όταν τους άνοιξε ο δικηγόρος και ανέβηκαν στο γραφείο, περίμεναν λίγο στον προθάλαμο πριν συναντηθούν μαζί του και με τον συνεργάτη του και ύστερα κάθισαν όλοι μαζί στην αίθουσα των συναντήσεων. Στην συνέχεια, ζήτησαν από τον 32χρονο να τους αφήσει μόνους και έπειτα από ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του, πυροβόλησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έφυγαν.

Το γεγονός ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και δεν είχαν φροντίσει, σύμφωνα με τις περιγραφές του ασκούμενου δικηγόρου, να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι επίσης θεωρούν πως έχουν αφήσει πολλά ίχνη.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και μαρτυρίες έξω από το γραφείο, για να εντοπίσουν τις κινήσεις των δύο δραστών, καθώς μέσα στο γραφείο δεν υπήρχαν κάμερες που θα μπορούσαν να καταγράψουν τους δολοφόνους και τα όσο διημείφθησαν.

Παράλληλα, παίρνουν καταθέσεις από όλους τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του 52χρονου δικηγόρου, προκειμένου να συλλέξουν όλες τις πληροφορίες για τις επαγγελματικές του υποθέσεις και ότι άλλο τον αφορούσε και ενδεχομένως να βοηθήσει στην έρευνα.

Στοιχεία από ΑΠΕ/ φωτογραφίες eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις