Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Πρώτο "double-double" για τον Γκίκα

Μπάσκετ: Πρώτο "double-double"...

Έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό ασίστ στα 87 παιχνίδια του

Ο Νίκος Γκίκας σημείωσε το πρώτο «double-double» της καριέρας του, φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό ασίστ στα 87 παιχνίδια του στην κατηγορία –είχε από οχτώ πρόπερσι με την Κηφισιά στα ματς με τον Αρκαδικό εντός και την ΑΕΚ εκτός έδρας. Αυτές οι 10 ασίστ που μοίρασε λοιπόν σήμερα πέραν από ρεκόρ καριέρας, είναι και η κορυφαία φετινή επίδοση στη Stoiximan.gr Basket League. Επτά είχε ο Νικ Καλάθης στο ντέρμπι του ΣΕΦ την περασμένη Κυριακή.

*Το «double-double» του γκαρντ του Προμηθέα είναι το 5ο του φετινού Πρωταθλήματος και το πρώτο με πόντους και ασίστ (13π, 10ασ.).

*Έχοντας 2/3 δίποντα εξάλλου, ο Γκίκας ξεπέρασε τα 100 εύστοχα στην καριέρα του στην κατηγορία (101/260).

*Τα έξι του λάθη βέβαια μικρή σημασία έχουν πια. Πάντως ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση αφού είχε ο ίδιος έξι και στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ όπως και ο Γκριν της ΑΕΚ κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries.

*Ο Μουχάμεντ Φαγιέ είχε στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ 4/4 τρίποντα. Σήμερα είχε 3/3 δίποντα ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών. Την ίδια σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Μαραγκός, Πέρι, Χάρις και Κουζέλογλου.

*Κορυφαίος πάντως του Προμηθέα ήταν ο Σον Έβανς (31 βαθμοί στο ranking) που εκτός των 20 πόντων, των πέντε ριμπάουντ και των επτά κερδισμένων φάουλ του, είχε τρεις τάπες ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση. Τόσες είχε στην πρεμιέρα ο Μάρβιν Τζόουνς του Κολοσσού H Hotels.

Σε ομαδικό επίπεδο…

Ο Προμηθέας ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός εντός παιδιάς και κυρίως από μέση και κοντινή απόσταση. Το 72,41% με το οποίο σούταρε στα δίποντα (21/29) είναι το καλύτερο του φετινού Πρωταθλήματος -61,9% είχαν σήμερα τα Τρίκαλα BC Aries. Αυτή μάλιστα είναι η κορυφαία επίδοση ευστοχίας της ομάδας της Πάτρας στα δίποντα στα 28 παιχνίδια της στη Stoiximan.gr Basket League. Είχε 68,18% στο περσινό εντός έδρας ματς με τον Προμηθέα.

Τα υψηλά ποσοστά ασφαλώς και έπαιξαν τον ρόλο τους στο να ανανεώσει ο Προμηθέας μόνο δύο επιθέσεις του με ριμπάουντ. Αυτή είναι η χειρότερη φετινή επίδοση αφού τέσσερα είχε ο Πανιώνιος Bίκος Cola κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

Στη στατιστική των νικητών καταγράφηκαν 22 ριμπάουντ, στη χαμηλότερη επίδοση των 12 πρώτων αγώνων του Πρωταθλήματος. 25 είχε ο Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ Cola κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

Αρνητικό ρεκόρ περιόδου, έστω και σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι και τα 20 λάθη των νικητών. 19 είχε ο Πανιώνιος ΒΙΚΟΣ Cola στην πρεμιέρα στη Λάρισα.

Ο Προμηθέας ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο σημείωσε 57 πόντους στην κορυφαία σχετική επίδοση ως τώρα στο Πρωτάθλημα. 51 είχε το Ρέθυμνο Cretan Kings στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Κόροιβο και 50 η ομάδα της Αμαλιάδας στο δεύτερο ημίχρονο του ίδιου αγώνα.

Ο Παπαμακάριος «έπιασε» τον Τόμιτς

Ευστοχώντας σε ένα από τα τρία τρίποντα που επιχείρησε, ο Μανώλης Παπαμακάριος έφτασε τα 501 και «έπιασε» στην 7η θέση της ιστορίας της Stoiximan.gr Basket League τον Μίλαν Τόμιτς. Παράλληλα επιχειρώντας δύο σουτ δύο πόντων, ο πολύπειρος γκαρντ έφτασε τα 1.200.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες δεν είχαν πολλά ριμπάουντ (22-26) τα 15 αμυντικά του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου είναι η χειρότερη ως τώρα, επίδοση της Stoiximan.gr Basket. Από 18 είχαν το Ρέθυμνο Cretan Kings και το Λαύριο Megabolt όσα ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου δεν έβγαλε συνεργασίες με αποτέλεσμα να μείνει στις εννιά ασίστ, τη χειρότερη ως τώρα επίδοση της Stoiximan.gr Basket League. 10 είχε σήμερα η ΑΕΚ στο «Nick Galis Hall» όπως και ο Παναθηναϊκός Superfoods την περασμένη Κυριακή στο ΣΕΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mπάσκετ: Σπουδαία και ιστορική νίκη στην πρεμιέρα για τον Προμηθέα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports