Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ιστιοπλοΐα: 350 αθλητές από 40 χώρες τον Απρίλιο του 2018 στον Πατραϊκό Κόλπο

Ιστιοπλοΐα: 350 αθλητές από 40 χώρες τον...

Για 8 μέρες οι αθλητές 12 έως 17 ετών θα συμμετάσχουν στους αγώνες κλάσης Laser 4.7

Η Πάτρα τιμήθηκε  πριν από ένα περίπου έτος  με την ανάθεση των αγώνων της μεγαλύτερης κατηγορίας Ιστιοπλοΐας τριγώνου της κλάσης Laser 4.7, η οποία αφορά νέους και νέες ηλικίας από 12 έως 17 ετών. Η  διοργάνωση έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή κλάση LASER ( Eurlca.org) με την έγκριση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας  στον Ιστιοπλοϊκό  όμιλο ΙΑΣΩΝ.

Η ανακοίνωση του Ομίλου:

«Αγώνες αντίστοιχου επιπέδου, έχουν να γίνουν στην χώρα μας περισσότερα από 30 χρόνια και δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ σε επαρχιακή πόλη.

Η Πάτρα, η παραλιακή πόλη που έχει γυρισμένη την πλάτη στη θάλασσα, θα την κοιτάξει στα μάτια και θα την αγκαλιάσει. Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ουσιαστική αφορμή  ανάπτυξης της πόλης  με ελάχιστο κόστος, και ο στόχος μας είναι  η πόλη να μπει στο παγκόσμιο χάρτη του ναυταθλητισμού και όλα τα παιδιά να μπορούν να κάνουν Ιστιοπλοΐα.

Έφηβοι  από 40 χώρες θα πλεύσουν στα νερά του Πατραϊκού Κόλπου, σε ένα Παγκοσμίου επιπέδου γήπεδο που μας διαθέτει η φύση δωρεάν και για ένα άθλημα το οποίο έχει φέρει πληθώρα Ολυμπιακών και Παγκοσμίων μεταλλίων. Μόνο για το 2017 τα παιδιά  της Ιστιοπλοΐας Τριγώνου έφεραν στη χώρα μας 51 Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά και Βαλκανικά μετάλλια.

Χθες  έγινε η επίσημη κατάθεση του φακέλου της διοργάνωσης στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη. Ο δήμαρχος ενημερώθηκε από τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης για τις ενέργειες υποδομής και συνεργασιών που έχουν ήδη γίνει, για τα test events  που θα γίνουν τον Ιανουάριο 2018 στην Πάτρα, για τις παράλληλες εκδηλώσεις που σχεδιάζονται και  αφορούν όλα τα παιδιά της πόλης και για όλα τα τεχνικά θέματα για τα οποία ζήτησε να ενημερωθεί με αυστηρό χρονοδιάγραμμα προκειμένου να συμβάλει ο Δήμος ουσιαστικά στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού ναυταθλητικού event.

Ο Δήμαρχος ενθουσιάστηκε και με το logo της διοργάνωσης όπου το σύμβολο της Πόλης μας ο Φάρος μεταλλάσσεται και αντί για συμβατικό φως, εκπέμπει την ακτίνα laser στο λογότυπο, του ευρωπαϊκού αυτού αθλήματος.

Ιστιοπλόοι παγκοσμίου φήμης έχουν ήδη σταθεί έμπρακτα αρωγοί στο μεγάλο αυτό γεγονός προκειμένου οι αγώνες να έχουν την αρτιότητα που αρμόζει και να μπορέσει η πόλη να διεκδικήσει και άλλους πανευρωπαϊκούς  αλλά και παγκόσμιους αγώνες.»

Στην φωτογραφία ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κ. Πελετίδης με τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού ομίλου ΙΑΣΩΝ κ. Σ. Κρότση, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Ν. Παπαϊωάννου, Ν. Ταρσινό, Μ. Αβραμόπουλο, Ι. Μεταλληνό, την σύμβουλο του Δήμου Πατρέων κ. Ηρα Κουρή, τον Χ.

Στην φωτογραφία ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κ....

Στην φωτογραφία ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κ. Πελετίδης με τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού ομίλου ΙΑΣΩΝ κ. Σ. Κρότση, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Ν. Παπαϊωάννου, Ν. Ταρσινό, Μ. Αβραμόπουλο, Ι. Μεταλληνό, την σύμβουλο του Δήμου Πατρέων κ. Ηρα Κουρή, τον Χ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports