Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Βενεζουέλα έγιναν εκλογές, αλλά οι κυβερνήτες της αντιπολίτευσης αρνούνται να ορκιστούν

Στη Βενεζουέλα έγιναν εκλογές, αλλά οι κ...

Θεωρούν αντισυνταγματική τη Συντακτική Συνέλευση

Οι νεοεκλεγέντες κυβερνήτες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας αρνήθηκαν σήμερα να ορκιστούν ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης, την οποία θεωρούν αντισυνταγματική. Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε και την Πολιτεία Μπολίβαρ, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο εξασφαλίζει τις 18 από τις 23 επαρχίες όπου την Κυριακή διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών.

Οι δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών έδιναν προβάδισμα στην αντιπολίτευση, στελέχη της οποίας κατηγορούν την κυβέρνηση για νοθεία και για "βρόμικα κόλπα", όπως ότι εκλογικά κέντρα μεταφέρθηκαν σε "επικίνδυνες περιοχές" την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, κάποιοι από τους υποψηφίους της παραδέχτηκαν ότι ηττήθηκαν, λόγω της μεγάλης αποχής.

Οι πέντε υποψήφιοι της αντιπολίτευσης που κέρδισαν στις Πολιτείες τους ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα ορκιστούν ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης αλλά μόνο "όπως ορίζεται από το σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας". Ο Μαδούρο έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτραπεί στους κυβερνήτες που θα αρνηθούν να ορκιστούν στη Συντακτική Συνέλευση να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Η Πολιτεία Μπολίβαρ, στα νότια, έχει βρεθεί στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες. Αφορμή, το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής η εκλογική επιτροπή έδινε ως νικητή τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Άντρες Βελάσκες αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ανακοίνωσε τη νίκη του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Βελάσκες υποστηρίζει ότι είναι ο πραγματικός νικητής και κατηγόρησε την εκλογική επιτροπή ότι ακύρωσε ορισμένες ψήφους, χωρίς όμως να παρουσιάσει αποδείξεις.

Ομάδες υποστηρικτών του συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εκλογικής επιτροπής στην Σιουδάδ Μπολίβαρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας, όπου την Δευτέρα και την Τρίτη σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

"Θα δείξω στον κόσμο ότι αυτή η εκλογική εκστρατεία ήταν νοθευμένη", είπε ο Βελάσκες σε έναν τοπικό ραδιοσταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις