Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η ώρα της σύνθεσης για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαϊας

Η ώρα της σύνθεσης για τις εκλογές στο Ε...

Του Γιώργου Τελώνη

Καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές που θα αναδείξουν τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαϊας, παρατηρούμε μια κλιμακούμενη οξύτητα στην αντιπαράθεση θέσεων κι επιχειρημάτων, σε συνδυασμό με τη σταδιακή δημιουργία ενός κλίματος πόλωσης.

Ωστόσο, καλό θα ήταν για το κύρος του φορέα και πρωτίστως για την επόμενη μέρα των εκλογών, να πέσουν οι τόνοι και να επιδιωχθεί από τους αντιπάλους συνδυασμούς, από τώρα, η αναζήτηση κοινών τόπων που θα συμβάλουν στην εδραίωση της  συνεννόησης και της συνεργασίας.

Αυτή θα πρέπει να είναι μια από τις προτεραιότητες όλων των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία, εφόσον δεν επιτεύχθηκε η κάθοδος των υποψηφίων σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Και δεν επιτεύχθηκε γιατί, απλούστατα, δεν επιδιώχθηκε.

Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Έστω και τώρα, έστω και υπό διαφορετικές συνθήκες, επιβάλλεται να επιδιωχθεί η απαιτούμενη σύνθεση απόψεων, ιδεών και προτάσεων. Και ως προς αυτό, υπάρχει τουλάχιστον πρόσφορο έδαφος.

Διότι εκείνο που διαπιστώνει κανείς με την πρώτη ματιά είναι ότι σε όλους τους συνδυασμούς έχουν συμπεριληφθεί αξιόλογοι, αυτοδημιούργητοι, επιχειρηματίες που προσωποποιούν τις αστείρευτες δυνάμεις μας, οι οποίες από κοινού μπορούν να προσφέρουν πολλά, να δώσουν ένα εντυπωσιακό αναπτυξιακό αποτέλεσμα με πολλαπλασιαστική αξία για την τοπική οικονομία.

Ας αποφασίσουν, λοιπόν, να  συγκλίνουν, να συναντηθούν εκεί που επιτάσσει το ενιαίο συμφέρον του τόπου μας. Είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που (περιστασιακά) μας χωρίζουν.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δείξουμε στους άλλους, που δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτεροι από εμάς, ποια είναι η πραγματική δυναμική της πόλης μας, του νομού μας!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις