Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κάλεσμα στήριξης της «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης» στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Κάλεσμα στήριξης της «Αγωνιστικής Αντιμο...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο εκλογικός στόχος που έχει τεθεί είναι να υπάρξει εκπροσώπηση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Κάλεσμα στήριξης της επιμελητηριακής παράταξης «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση», απεύθυνε ο επικεφαλής της Κώστας Τηλιγάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Όπως σημείωσε ο κ. Τηλιγάδης, η παράταξη απευθύνεται στους μικρούς εμπόρους και στους αυτοαπασχολούμενους, που θέλουν να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια και στις πολιτικές που θέλουν να τους αφανίσουν.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο εκλογικός στόχος που έχει τεθεί είναι να υπάρξει εκπροσώπηση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Κληθείς να σχολιάσει το προεκλογικό κλίμα που διαμορφώνεται ο κ. Τηλιγάδης, είπε ότι οι άλλες παρατάξεις δεν έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές μεταξύ τους και για το λόγο αυτό προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο με αντιπαραθέσεις μέσω κουτσομπολιού.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των υποψηφίων του συνδυασμού Ευάγγελου Αθανασόπουλου και Χαριτίνης Γεωργιάδη – Μπιρλή.

Οι διεκδικήσεις

Το πλαίσιο πάλης της «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης», σύμφωνα τη διακήρυξη του συνδυασμού είναι το εξής:

Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο:

Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους στα 20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.

Μείωση της φορολογίας για τους αυτοαπασχολούμενους με παράλληλη προοδευτική αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.

Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.

Για τα χρέη

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.

Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.

Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Κεφαλαιοποίηση των χρεών στις τράπεζες για τους αυτοαπασχολούμενους. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.

Διαγραφή του 30% στο υπόλοιπο ποσό για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έχουν κλείσει

Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας.

Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων

Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις, μέχρι να βρει νέα εργασία.

Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων, για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

Για την Απελευθέρωση επαγγελμάτων

Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

Επαγγελματική άδεια, που να προϋποθέτει πτυχίο της δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης όλων των βαθμιδών. Ενημέρωση για τις νέες τεχνικές εξελίξεις και των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης. Κατάργηση της πιστοποίησης και των κέντρων κατάρτισης.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά