Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι είναι η προσωπική ανάπτυξη;

Τι είναι η προσωπική ανάπτυξη;

Του Στέλιου Ταταράκη

Η προσωπική ανάπτυξη είναι ένα ταξίδι το οποίο αρχίζει από μια λέξη ή από μια φράση και τελικά αυτό το μικρό, μπορεί να αποδειχτεί πολύ μεγάλο.

Ας δούμε πάρα κάτω τι είδους ταξίδι είναι και τι προορισμό έχει.

Όταν αρχίζει το ταξίδι δεν ξέρουμε που μπορεί να μας οδηγήσει και που θα σταματήσει. Είναι το ταξίδι του πνεύματος και του μυαλού, σε πολλά μέρη, παλιά αλλά και καινούργια. Μέσω αυτού του ταξιδιού μπορούμε να εξελιχθούμε σαν άνθρωποι και σαν χαρακτήρες, ακόμα μπορούμε να ξυπνήσουμε ικανότητες που δεν ξέραμε ότι είχαμε.

Το πιο μαγικό σε αυτό είναι η δύναμη που ανακαλύπτουμε πως έχουμε, μια δύναμη τόσο μεγάλη, με την οποία μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Ακόμα πιο περίεργο είναι πως η δύναμη αυτή δεν την δημιουργούμε, αλλά υπάρχει μέσα μας κρυμμένη. Μέσο αυτού του ταξιδιού μας δίνεται η δυνατότητα να την ανακαλύψουμε και να μάθουμε να την χρησιμοποιούμε. Το ταξίδι αυτό είναι πολύ ευχαριστώ, είναι από τα ωραιότερα ταξίδια, και μπορούμε να το κάνουμε καθημερινά.

H προσωπική ανάπτυξη είναι μια διαδικασία που μας γυρνάει γύρω - γύρω, σε παλιές, σε καινούργιες και σε τωρινές σκέψεις. Μας βοηθάει να ανακαλύψουμε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο εγώ. Μας βάζει σε σκέψεις για ότι διαδραματίζεται γύρο μας. Σε αυτό το ταξίδι η επιλογή είναι δική μας. Ή αλλάζουμε προς το καλύτερο ή μένουμε στα ίδια.

Τα οφέλη που αποκτάμε μέρα με την μέρα είναι πολλά. Όμως αποκομίζουμε διαφορετικά οφέλη ανάλογα με το τι θέλουμε να αλλάξουμε. Η προσωπική ανάπτυξη μπορεί να μας προσφέρει αυτοπεποίθηση, πάθος, δημιουργικότητα, δύναμη, θέληση, εσωτερική ηρεμία, θετικό τρόπο σκέψης κλπ. Μπορεί να μας απαλλάξει από το αχνός, την πίεση, την μιζέρια, την στεναχώρια, την κατάθλιψη κλπ. Δηλαδή από όλα τα αρνητικά συναισθήματα.

Μας βοηθάει να βρούμε τρόπους επιλύσεις των προβλημάτων μας όχι επειδή μας λέει τι να κάνουμε, αλλά επειδή μα βάζει σε σκέψεις και μας ξυπνά την θέληση που κρύβουμε ώστε να λύσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Δηλαδή δημιουργούμε έναν θετικό τρόπο σκέψεις για εμάς, σταματώντας να δίνουμε σημασία στα ασήμαντα και αρχίζοντας να δίνουμε σημασία στα σημαντικά πράγματα στην ζωή μας.

Η εμπειρία μου και το πως άρχισα αυτό το ταξίδι είναι σημαντική για μένα και θέλω να σας την κοινοποιήσω. Όλα άρχισαν μετά από μια συζήτηση που είχα με φίλο μου μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Εκείνη την περίοδο δεν ήμουν καλά πνευματικά και σωματικά και είχα διάφορους προβληματισμούς που με περιτριγύριζαν. Ήταν μια στιγμή που δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να μου αλλάξει κάτι την ψυχολογία μου. Και όμως μετά από αυτή την συζήτηση άρχισε να αλλάζει η φυσιολογία μου, και από εκείνη την στιγμή ήθελα να μάθω και αλλά για το πως έγινε αυτό. Ήθελα να συνεχίσω. Αυτή η στιγμή μου έδωσε το εισιτήριο για το δικό μου ταξίδι.

Το να αρχίσει κάποιος την προσωπική ανάπτυξη είναι πολύ εύκολο. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αρχίσει να μαθαίνει τον εαυτό του, με την βοήθεια βιβλίων, σεμιναρίων ακόμα και ακούγοντας μουσική, και πολλά ακόμα. Υπάρχουν βιβλία για οποιοδήποτε κομμάτι θέλουμε εμείς να διορθώσουμε και να μάθουμε. Υπάρχουν βιβλία για την ψυχολογία, για το πνεύμα, για θετική σκέψη, για υγιές σώμα, για τα οικονομικά μας, για τις σχέσεις μας, υπάρχουν βιβλία για τα πάντα. Επιπρόσθετος γίνονται πολλά σεμινάρια πάνω σε όλα αυτά τα κομμάτια. Το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι να ψάξουμε.

Η ζωή δεν έρχεται, η ζωή μόνο πάει. Γι’ αυτό ας ζήσουμε όπως εμείς έχουμε ονειρευτεί. Εάν δεν έχουμε ονειρευτεί ας το κάνουμε. Μας αξίζει το καλύτερο και αυτό πρέπει να επιδιώξουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις