Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται στον Άγιο Βασίλειο το βιβλίο της Μαίρης Μαγουλά «Το πιο μακρύ ταξίδι»

Πάτρα: Παρουσιάζεται στον Άγιο Βασίλειο ...

Την Τετάρτη στις 18.30 στον χώρο του Συλλόγου Γυναικών «Η ομάδα»

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το νέο μυθιστόρημα της Μαίρης Μαγουλά με τίτλο «Το πιο μακρύ ταξίδι», το οποίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 22/11/2017 μετά τις 18.30 το απόγευμα στον Άγιο Βασίλειο Πατρών και πιο συγκεκριμένα, στον χώρο του Συλλόγου Γυναικών «Η ομάδα».

Το βιβλίο μας μεταφέρει στην Αθήνα της δεκαετίας του ΄50. Με φόντο τα δαιδαλώδη στενά της Πλάκας και των Αναφιώτικων, εκτυλίσσεται αυτό το χειμαρρώδες μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της αρχοντικής αυτής γειτονιάς, όπου κάποτε χτυπούσε η καρδιά της πόλης.

Η συγγραφέας ξετυλίγει τις ζωές µιας χούφτας κατοίκων:

Του Ανέστη του αµαξά που µεγαλώνει µόνος τον εγγονό του Νικόλα και είναι προσκολληµένος στον ανεκπλήρωτο πόθο του για τη γυναίκα µε τη «µαρµάρινη οµορφιά».

Του ώριµου και γοητευτικού µεγαλοαστού Ανδρέα, που ανακαλύπτει τον εαυτό του µα και τον ίδιο τον προορισµό του σε µια απαγορευµένη ερωτική σχέση µε τη Μαρία, τη γυναίκα της διπλανής πόρτας.

Της Κωνσταντινουπολίτισσας συγγραφέα Φιλαρέτης Αληθινού, που, σηµαδεµένη από ένα νεανικό πάθος, έχει αφιερωθεί στις φιλίες της και στις φιλολογικές συγκεντρώσεις στο νεοκλασικό αρχοντικό της.

Της έφηβης Μαργαρίτας, που βρίσκει τον πρίγκιπα των παραµυθιών στον µυστηριώδη επαίτη της γειτονιάς µε τα πράσινα µάτια και την ασηµένια ταυτότητα.

Υπό τους ήχους της λατέρνας που σκορπά τις µελαγχολικές µελωδίες της, νοσταλγοί κι ονειροπόλοι, τελευταίοι προσκυνητές µιας παλιάς πόλης που δεν υπάρχει πια και µιας εποχής που χάθηκε ανεπιστρεπτί, οι ήρωες του συγκινητικού αυτού µυθιστορήµατος συναντιούνται, ακουµπούν ο ένας στον άλλον και µε οδηγό το όνειρο κάνουν το πιο µακρύ ταξίδι τους στην αγάπη…

Την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαίρης Μαγουλά «Το πιο μακρύ ταξίδι» συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών και η Λέσχη Ανάγνωσης Η ΟΜΑΔΑ της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου Αχαΐας, το βιβλιοπωλείο Παπαχρήστου-Γωνιά του Βιβλίου και οι εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο χώρος του Συλλόγου βρίσκεται στην οδό Αγίου Βασιλείου 10, απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής), στον Άγιο Βασίλειο Αχαΐας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Ειρήνη Συνοδινού και η συντονίστρια της Λέσχης Αφροδίτη Σκαλτσά-Δημητρακοπούλου.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης καθώς και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ταξιδευτές της πρόζας. Η συγγραφέας Μαίρη Μαγουλά θα συνομιλήσει με το κοινό και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ενώ θα υπογράψει και αντίτυπα του βιβλίου.

*Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Γυναικών είναι η Τασία Μπιρλή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture