Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τσάμπιονς Λιγκ: Στην επόμενη φάση Ρεάλ και Μπεσίκτας - Μυθική ανατροπή η Σεβίλη

Τσάμπιονς Λιγκ: Στην επόμενη φάση Ρεάλ κ...

Τα αποτελέσματα της 1ης μέρας της 5ης αγωνιστικής

Το «εισιτήριο» για τους «16» του Champions League εξασφάλισε μία αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων η Μπεσίκτας, ενώ η Σπαρτάκ Μόσχας «αυτοκτόνησε» στην έδρα της με την ουραγό του 5ου ομίλου, Μάριμπορ. Η πρωτοπόρος του 7ου γκρουπ ήθελε τουλάχιστον ένα βαθμό στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Πόρτο και με το τελικό 1-1 (41΄ Ταλίσκα - 29΄ Φελίπε) θα βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

«Αυτοκτόνησε» η Σπαρτάκ στη Μόσχα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με την «αδιάφορη» βαθμολογικά, Μάριμπορ και, πλέον, θέλει μόνο νίκη στο φινάλε μέσα στο Άνφιλντ επί της Λίβερπουλ και ίσως ούτε αυτή μπορεί να της είναι αρκετή για να περάσει.

Η Λίβερπουλ «αυτοκτόνησε» στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε την πρόκριση για την φάση των «16» του Champions League, η Τότεναμ πήρε την πρώτη θέση του 8ου γκρουπ, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ποια από τις Σεβίλη, Σπαρτάκ Μόσχας και Λίβερπουλ θα πάρουν τις δύο θέσεις από τον 5ο όμιλο.

Ο διαφαινόμενος «περίπατος» της Λίβερπουλ στη Σεβίλη μετατράπηκε σε «εφιάλτη» για το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ. Στο ντέρμπι του 5ου γκρουπ οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με 3-0 στο 30΄, ωστόσο, στο β΄ μέρος, η Σεβίλη έκανε τη μεγάλη ανατροπή κι έσωσε την παρτίδα με τον Πιζάρο στις καθυστερήσεις (3-3). Οι Άγγλοι θέλουν έστω και ισοπαλία στο φινάλε με την Σπαρτάκ στο «Άνφιλντ», ενώ η Σεβίλη θα αντιμετωπίσει την Μάριμπορ εκτός κι έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει.

Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης έως ότου δεχθεί το πρώτο γκολ. Όταν ο Μόντριτς νίκησε με μακρινό σουτ τον Πέρεθ στο 23ο λεπτό, η κυπριακή ομάδα κατέρρευσε και έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των «μπλάνκος», που άδραξαν την ευκαιρία για να αλώσουν το Γ.Σ.Π. με το εμφατικό γι΄ αυτούς και βαρύτατο για τους αντιπάλους τους 6-0.

Πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο οι «γκαλάκτικος» είχαν φτάσει στο 4-0 με τους Μπενζεμά (39΄, 45΄), Νάτσο (41΄), ενώ στην επανάληψη στο... παιχνίδι μπήκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που με δύο τέρματα (49΄, 54΄) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Ρεάλ προκρίθηκε στους «16», ενώ ο ΑΠΟΕΛ, παρά τη συντριβή, ελπίζει ακόμη για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, καθώς ισοβαθμεί με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στους 2 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική η πρωταθλήτρια Κύπρου θα παίξει στο Λονδίνο με την Τότεναμ, ενώ οι Βεστφαλοί θα βρεθούν στη Μαδρίτη για να παίξουν με τη Ρεάλ.

Τα αποτελέσματα της 1ης μέρας της 5ης αγωνιστικής:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 1-1

(82΄ Ζε Λουίς - 90΄+2 Μεσάνοβιτς)

Σεβίλη (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 3-3

(51΄,60΄πεν. Μπεν Γεντέρ, 90΄+3 Πιζάρο - 2΄,30΄ Φιρμίνο, 22΄ Μανέ)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία) 1-0

(88΄ Στέρλινγκ)

Νάπολι (Ιταλία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 3-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Μονακό (Γαλλία)-Λειψία (Γερμανία) 1-4

(43΄ Φαλκάο - 6΄αυτ. Τζέμερσον, 9΄,31΄πεν. Βέρνερ, 45΄ Κεϊτά)

Μπεσίκτας (Τουρκία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 1-1

(41΄ Ταλίσκα - 29΄ Φελίπε)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-6

(23΄ Μόντριτς, 39΄,45΄+1  Μπενζεμά, 41΄ Νάτσο, 49΄,54΄ Ρονάλντο)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-2

(31΄ Ομπαμεγιάνγκ - 49΄ Κέιν, 76΄ Χέουνγκ-Μιν Σον)

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάμπιονς Λιγκ: Επιστροφή με ανοιχτούς λογαριασμούς σε τρία μέτωπα


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports