Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα δεν τιμά τον αυτοκράτορα Αύγουστο της Ρωμαϊκής ακμής της

Η Πάτρα δεν τιμά τον αυτοκράτορα Αύγουστ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Κανένας δρόμος δεν φέρει το όνομά του

Άποψη της Πάτρας με τους εκατοντάδες δρόμους.

Μικροί, μεγάλοι, στενά σοκάκια, πεζόδρομοι, λεωφόροι, κεντρικές αρτηρίες, εθνικοί οδοί, χιλιάδες δρόμου σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Πάτρας, από τα Βραχνέικα έως τον Αγιο Βασίλειο κι από το κέντρο της πόλης μέχρι την Αρόη, το Σούλι και την Οβρυά.

Κι όμως ούτε ένα στενοσόκακο δεν φέρει το όνομα του Αυγούστου Οκτάβιου (63 π.Χ. - 14 μ.Χ.), του Ρωμαίου αυτοκράτορα (ιδρυτή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) που μετά τη νίκη στο Ακτιο το 31 π.Χ. ήταν αυτός που αποφάσισε -για προφανείς γεωστρατηγικούς λόγους- να καταστήσει την Πάτρα ως κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Ηταν αυτός που αύξησε τον πληθυσμό της με αναγκαστική μετακίνηση κατοίκων, που έδωσε γη σε απόστρατους λεγεωνάριους, ήταν αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του σε μια περίοδο ακμής της πόλης με μικρά, μεγάλα και τεράστια έργα, που σώζονται ακόμα.

Τα «ρωμαϊκά χρόνια» της Πάτρας ήταν τα καλύτερά της, κι ακόμα και σήμερα, χάρη στην αρχαιολογική σκαπάνη είναι άξια θαυμασμού από όλους εμάς.

 

Υ.Γ.

Μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, αυτοκράτορος Αυγούστου λεγόταν μια κεντρική αρτηρία της νοτίου πόλης, η οδός Αγίας Τριάδας. Μετά τον Πόλεμο όμως…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις