Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣ...

Ενας "καταραμένος" ζωγράφος με 4 ιστορίες αντίστασης

Αύριο Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 13.00 το μεσημέρι στο Επίκεντρο+ θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου "19 δευτερόλεπτα πριν... δυο λέξεις" που έχει μόλις κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πικραμένος.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας «καταραμένος» ζωγράφος σε μια καταραμένη εποχή.

Από το θάλαμο των επειγόντων, μετά από ένα βαρύ έμφραγμα, αναπολεί το παρελθόν του κι όλα όσα τον σημάδεψαν ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Έτσι μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα, βουτηγμένος στον κόσμο των παραισθήσεων… ετοιμάζει 19 πίνακες ζωγραφικής για την μια και μοναδική, λυτρωτική ίσως, έκθεση και μας διηγείται τέσσερις ιστορίες αντίστασης.

Κάθε πίνακας κι ένα κεφάλαιο, κάθε πίνακας κι ένα σχόλιο για την οικονομική κρίση και την φτώχεια, για την ανεργία και την αποβιομηχάνιση, για το προσφυγικό και την αλλοτρίωση των ανθρώπων, αλλά και τις επιδιώξεις και τους στόχους της Αριστεράς, που άλλοτε εξελίχθηκαν σε ένδοξες νίκες και άλλοτε σε αδιαφιλονίκητες ήττες.

Με την αμφιβολία να εξουσιάζει κάθε του σκέψη, συνομιλεί με τον άλλο του εαυτό για την στρατευμένη τέχνη, ενώ στέκεται με δέος μπροστά στην ανίκητη δύναμη του φωτός.

Τώρα μπροστά του έχει ένα καινούργιο καμβά. Το λευκό!

Πώς θα νικήσει την ουδετερότητά του;

Ένα μολύβι αφήνει το ίχνος του στο λευκό…

Η αρχή… ο θάνατος… η ζωή.

O Κώστας Μπουλμπασάκος έχει γεννηθεί το 1955 στην Αμαλιάδα και από το 1972, ζει και εργάζεται στην Πάτρα.

Είναι δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου & Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία σπούδασε Φαρμακευτική, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Από το 1988 δημοσιογραφεί από τις εφημερίδες Ριζοσπάστης (1988-1994), Αλλαγή (1994-1996), Ημέρα (1996-2008), Γεγονότα (2010-2012) και Σύμβουλος Επιχειρήσεων (1995).

Εργάστηκε ως Διευθυντής Eιδήσεων–Ενημέρωσης και Διευθυντής Προγράμματος στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Τele–Time», «Achaia Channel» και «Patra TV» και ως παραγωγός ενημερωτικής εκπομπής στο «Ράδιο Φάρος». Έχει διδάξει δημοσιογραφία σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ.

*Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Γεννημένος την μηδέν του μηνός (εκδόσεις «Περί Τεχνών», 2006) και Άληστος – Όταν γυρίσεις να χαμογελάς (εκδόσεις «Διαπολιτισμός», 2012).

Στην εκδήλωση η δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα για το βιβλίο του. Στο πιάνο θα είναι η μουσικός Βίλλυ Τζούφα. Φιλική συμμετοχή Δημήτρης Σύρος, Νάσος Σύρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture