Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση εργασίας για την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες

Συνάντηση εργασίας για την ασφάλεια των ...

Με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή

Η ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες, εξετάστηκε σε δύο διαφορετικές συσκέψεις που είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΣΝΕ) και με τον Σύνδεσμο Προπονητών θαλασσίου σκι. Και στις δύο συσκέψεις συμμετείχε ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Safe Water Sports Παναγιώτης Πασχαλάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΣΝΕ) Μάριος Μυρωνάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του υπουργού να επικαιροποιηθεί το ΠΔ 23/2000, που αναφέρεται στον καθορισμό προϋποθέσεων χορηγήσεως άδειας ναυαγοσώστη από τις Λιμενικές Αρχές αλλά και στον καθορισμό των υποχρεώσεων του ναυαγοσώστη κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η επικαιροποίηση γίνεται με γνώμονα την ενίσχυση της ασφάλειας των λουομένων και ότι η διαδικασία είναι στο τελικό στάδιο των υπογραφών και δεν προβλέπονται καθυστερήσεις.

Στη σύσκεψη με τους προπονητές Θαλασσίου Σκι, ο πρόεδρος Συνδέσμου Σωτήρης Κύπριος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και λειτουργία των θαλασσίων σπορ ενώ αναφέρθηκε στο αίτημα του κλάδου για τη μείωση των μισθωμάτων των θαλασσίων χώρων που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες.

Οι εκπρόσωποι και από τους δύο φορείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίβλεψη των παραλιών και των θαλάσσιων χώρων, από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, επίβλεψη η οποία, όπως ανέφεραν, εντάθηκε δραστικά φέτος το καλοκαίρι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις