Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

TO "HAPPY END" ΤΟΥ ΧΑΝΕΚΕ ΣΤΗ 2η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΟΝ ΜΕ ΙΖΑΜΠΕΛ ΙΠΕΡ, ΖΑΝ ΛΟΥΙ ΤΡΕΝΤΙΝΙΑΝ

TO "HAPPY END" ΤΟΥ ΧΑΝΕΚΕ ΣΤΗ ...

Στη βραδινή προβολή παραμένει ο "Θάνατος του ιερού ελαφιού" του Γ. Λάνθιμου

Ένας από τους σπουδαιότερους  σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά, ο Αυστριακός σκηνοθέτης Μίκαελ Χάνεκε της «Λευκής κορδέλας», της «Δασκάλας του πιάνου» αλλά και του συγκινητικού «Amour» επέστρεψε με μια νέα κινηματογραφική δημιουργία, μία καυστικά επίκαιρη σάτιρα με τον τίτλο «Happy End» (διανομή από την Rosebud.21).

To αξιόλογο φιλμ θα προβάλλεται στις 19:30 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στην Δημ. Γούναρη, στην Πάτρα από την Πέμπτη 23/11 έως και την Τετάρτη 29/11/2017 ενώ στην βραδινή προβολή των 21.30 θα συνεχιστεί η προβολή του νέου φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Θάνατος του ιερού ελαφιού».

Το «Happy End» είναι Γαλλοαυστριακή ταινία, σε σκηνοθεσία Μίκαελ Χάνεκε με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ματιέ Κασοβίτς, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Τόμπι Τζόουνς, Φαντίν Αρντουάν.

Τίποτα το «happy» δεν υπάρχει στη ζωή της οικογένειας Λοράν. Η Αν (Ιζαμπέλ Ιπέρ) έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα της, Ζορζ (Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) λόγω της προχωρημένης του ηλικίας.

Η Αν έχει επίσης να διαχειριστεί τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες ενός εργατικού ατυχήματος σε ένα από τα εργοτάξια της επιχείρησης, το οποίο ίσως είναι σφάλμα του γιου της και μελλοντικού διαδόχου της στην κεφαλή της εταιρείας (Φρανζ Ρογκόφσκι) ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τον γάμο της με τον Λόρενς (Τόμπι Τζόουνς).

Ένα εργατικό ατύχημα φέρνει στην επιφάνεια τα αθώα και τα ένοχα μυστικά της μεγαλοαστικής οικογένειας των Λοράν, ιδιοκτητών κατασκευαστικής εταιρείας. Σκηνοθετικά ανήσυχος και σεναριακά επιδέξιος, ο Χάνεκε ακτινογραφεί με κατάμαυρη ειρωνεία και πολιτική ακρίβεια τη σύγχρονη ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη.

*Το φιλμ συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κανών και κέρδισε 2 υποψηφιότητες για ερμηνευτικά βραβεία (Ιπέρ, Τρεντινιάν) της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture