Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

BLACK FRIDAY: ΣΤΙΣ SHOPPING ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ «ΠΑΙΖΟΥΝ»

BLACK FRIDAY: ΣΤΙΣ SHOPPING ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΚΑΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ξεχυθείτε στα μαγαζιά

Προμηνύεται μαζικός «ξεσηκωμός» για shopping αυτή την Παρασκευή; Εννοείται, γιατί από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ καταστήματα και καταναλωτές θα πανηγυρίσουν και στην Πάτρα τη λεγόμενη Black Friday!

Πρόκειται βέβαια για μια καθαρά αμερικάνικη σύλληψη, που μεταφέρεται και στην Ευρώπη ως εισαγόμενη «ένεση» εμπορικότητας. Στην πατρίδα του μάρκετινγκ καθιέρωσαν τη Black Friday ως την επόμενη μέρα της γιορτής των Ευχαριστιών, η οποία εγκαινιάζει με εκπτώσεις- σοκ τη χριστουγεννιάτικη περίοδο αγορών. Στην Αμερική μιλάμε για ολοκαίνουριες ευκαιρίες μισής τιμής που διαρκούν 24 ώρες. Η πρώτη φορά ήταν το 1924 όταν το διάσημο πολυκατάστημα Macy’s αποφάσισε να σηματοδοτήσει τη γιορτινή σαιζόν με μια ημέρα αναπάντεχων εκπτώσεων. Αλλοι μιλούν για μια ιδέα που ξεκίνησε το 1952 στη Φιλαδέλφεια και γιγαντώθηκε τη δεκαετία του ’80 ώσπου να προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος τις  τελευταίες τρεις δεκαετίες. Η Black Friday διεθνοποιήθηκε πάντως μεταγενέστερα σε άλλες χώρες, περνώντας αρχικά σε Καναδά και Μεγάλη Βρετανία και μετά σε Μεξικό, Ινδία, Γαλλία και Γερμανία. Σε όλη την Ευρώπη ακούγεται μόλις τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα και την Πάτρα, δεν ακολουθείται πάντως κοινή «συνταγή» μειωμένων τιμών. Καταστήματα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών έχουν πολυδιαφημίσει τις πιο μεγάλες εκπτώσεις, ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε να «γιορτάζουν» κομμωτήρια, φαρμακεία και σούπερμάρκετ. Στα εμπορικά μαγαζιά θα συναντήσουμε λίγο πιο ενισχυμένες εκπτώσεις από το πρόσφατο εκπτωτικό δεκαπενθήμερο (ως 30% κυρίως) ενώ κάθε επιχείρηση θα έχει και επιλεγμένες προσφορές που φθάνουν τα 40-50%. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως στα οπτικά συναντάμε 50% που όμως συνεχίζεται από προηγούμενους μήνες. Μεγάλες αλυσίδες ένδυσης θα διαθέτουν και παλιότερα κομμάτια με ενιαία μικρά ποσά αλλά και δωροεπιταγές. Η περσινή πρώτη απόπειρα είχε άλλωστε πολύ ενθαρρυντικό τζίρο. Ετσι, τις τελευταίες μέρες ο κόσμος κυκλοφορεί στο κέντρο αναζητώντας προιόντα που επιθυμεί και ρωτάει τις εκπτώσεις της Παρασκευής για να είναι «έτοιμος» να ψωνίσει εγκαίρως και «στοχευμένα», πριν τον προλάβουν άλλοι. Από Πέμπτη μια βόλτα στις βιτρίνες όπου θα έχουν μπει τα ποσοστά ενδείκνυται, ενώ όπως ακούμε κάποιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν τις ευκαιρίες και το Σάββατο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View