Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Οκτακόσιοι δρομείς συμμετείχαν στον Δρόμο Θυσίας στα Καλάβρυτα την περασμένη Κυριακή -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οκτακόσιοι δρομείς συμμετείχαν στον Δρόμ...

Ανάμεσα τους και δρομείς του συλλόγου Φειδιππίδης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 10-12-2017, ο Δρόμος Θυσίας Καλαβρύτων 10 χλμ. Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την διοργανωτική εποπτεία  του (ΑΣΑΕΔ) Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, (όπου διευθυντής είναι ο Καλαβρυτινός Πλοίαρχος Σπύρος Ανδριόπουλος κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο με χρόνο 2 ώρες 12' 04" από το 1988 στο Βερολίνο), ως ελάχιστο δείγμα τιμής στους εκτελεσθέντες, από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, που πήραν μέρος πάνω από οκτακόσιοι (800) δρομείς,  ήταν ο Υπερμαραθωνοδρόμος Επισμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Γιάννης Κούρος που έχει καταρρίψει πάνω από 160 παγκόσμια ρεκόρ στις υπεραποστάσεις.

Για τον Σύλλογο μαραθωνοδρόμων Αχαΐας Φειδιππίδης, τερμάτισαν σε πολύ καλούς χρόνους οι: Σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας (σε διπλή αποστολή) Aντώνης Κατσίκης,  Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Νίκου, Γιάννης Μούκας, Βασίλης Κατσαρίδης, Σπύρος Μπάδας, Χριστόφορος Δουραμάνης, Μαρία Καραγρηγόρη, Γιάννης Ματθαίου, Ανδρέας Γριντέλας, Θόδωρος Βλάχος, Κώστας Πεγιάζης, Γιάννης Καυγάς, Γιώργος Μαρίνης.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι παραβρέθηκε για Υπηρεσιακούς λόγους (χωρίς να αγωνιστεί) το μέλος του συλλόγου, Γιώργος Σταθόπουλος μαζί με την Ολυμπιονίκη Επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Κατερίνα Θάνου η οποία  διατηρεί εγκάρδιες σχέσεις με τον Σύλλογο. Δίνονται δημοσίως θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Πατρινούς δρομείς που παρευρέθησαν σε αυτή την εκδήλωση ιερής μνήμης.

*Στον αγώνα - Δρόμο Θυσίας Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπως βλέπουμε και από τις φωτ., έλαβε μέρος και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports