Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Βάσω Καραντάσιου, η "δική" μας πρωταθλήτρια Beach Volley μίλησε στο περιοδικό Best

Βάσω Καραντάσιου, η "δική" μας...

Διαβάστε περισσότερα στο γιορτινό Best που κυκλοφορεί

Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιάδες, πρωταθλήτρια Ελλάδας, μια από τις 4 πιο επιτυχημένες αθλήτριες της Ευρώπης στο beach volley, η Βάσω Καραντάσιου έχει αμέτρητους τίτλους και διακρίσεις στο βιογραφικό της. Το εντυπωσιακό είναι πώς δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, φοιτήτρια των ΜΜΕ Αθηνών, ενώ πρόσφατα ανέλαβε Τεχνική Σύμβουλος στην Εθνική Ομάδα beach volley της Ελλάδας. Πρόσφατα στήριξε την υποψηφιότητα της Πάτρας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2019 ταξιδεύοντας με την Πατρινή αποστολή στην Ισπανία. Εξάλλου τα τελευταία πέντε χρόνια έχει «πολιτογραφηθεί» Πατρινή οπότε η σχέση της με την πόλη είναι στενή.

Κυκλοφόρησε το Best - Ποιές Πατρινές είναι στο Best

Είστε από τις λίγες αθλήτριες με τόσο σημαντικές διακρίσεις, που έχετε όμως μια σημαντική πορεία και σε άλλους τομείς. Έχετε τελειώσει το τμήμα παιδαγωγικής και ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, έχετε επίσης σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ εργάζεστε στο λιμενικό. Αυτό που σας χαρακτηρίζει όμως περισσότερο τι είναι; Ο αθλητισμός;

Ναι αυτό θα έλεγα, αφοσιώθηκα σε ένα άθλημα που ξεκίνησε ως χόμπι, αλλά έγινε πάθος και με έχει χαρακτηρίσει απόλυτα, στην έως τώρα πορεία μου. Ακόμα και οι σπουδές μου ακολουθούσαν απόλυτα το αθλητικό μου πρόγραμμα.

Μιλήστε μου για τον χώρο Beach Volley που έχετε φτιάξει τα τελευταία χρόνια στον Άγιο Βασίλη της Πάτρας.

Είμαι υπεύθυνη στο προπονητικό πρόγραμμα των γηπέδων και προσπαθώ να χτίσω μια βάση για το άθλημα του Beach Volley στην Πάτρα. Θα είναι ο 2ος χρόνος λειτουργίας φέτος και ελπίζω να πάει καλά, παρόλο που η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη. Τα δείγματα όμως είναι θετικά. Ο συγκεκριμένος χώρος εξαιτίας της εξαιρετικής του θέσης παρέχει την άθληση και την αναψυχή για μικρούς, μεγάλους και οικογένειες. Βρίσκεται σε μια όμορφη γωνία του Ρίου και εξυπηρετεί πολλές επιλογές για όλες σχεδόν τις ηλικίες.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η σημαντικότερη στιγμή σας στον αθλητισμό; Και ποια η πιο αξέχαστη ανάμνηση από τα χρόνια της ενεργούς συμμετοχής σας;

Η κορυφαία στιγμή ήταν η κατάκτηση του πρώτου μου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εφη Σφυρή. Μετά Βέβαια κατέκτησα και άλλα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με την Αρβανίτη, αλλά η πρώτη φορά ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Πολύ σημαντικοί ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, 3 στον αριθμό, που συμμετείχα.

Ο γιος σας με γονίδια τόσο από εσάς όσο και από τον σύζυγό σας (Νίκος Ρουμελιώτης), φαντάζομαι ότι θα έχει κλήση στον αθλητισμό…Θα θέλατε να τον δείτε να κάνει πρωταθλητισμό;

Θα ήθελα να ασχοληθεί με ό,τι του αρέσει στον αθλητισμό. Αν έρθει ο Πρωταθλητισμός, καλώς να έρθει. Έχω την εμπειρία να τον συμβουλεύσω σωστά, και να τον οδηγήσουμε σε ασφαλή μονοπάτια.

Πρόσφατα συμμετείχατε στην ομάδα στήριξης της υποψηφιότητας της Πάτρας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. Πείτε μου για το στοίχημα της Πάτρας.

Ήταν υπέροχο για μένα το ότι μου έδωσε η Οργανωτική Επιτροπή αυτή την μοναδική δυνατότητα να στηρίξω την υποψηφιότητα της Πάτρας σε κάτι τόσο μεγάλο, όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες. Νιώθω ότι η πόλη τους περιμένει και έχει μια γλυκιά αναμονή μαζί με τα όποια έργα ανάπλασης, έρθουν να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών και να αναδείξουν την Πάτρα, κάτι που το έχει πολύ ανάγκη. Νιώθω ότι θα συστρατευθούν όλοι για να επιτύχει τον σκοπό της, αρκεί να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Εγώ έχω ήδη προθυμοποιηθεί να προσφέρω τις υπηρεσίες και τις γνώσεις μου, αν αυτό χρειαστεί. Ήδη το BLX έχει επιλεγεί από την Επιτροπή των Αγώνων ως το επίσημο Προπονητήριο όλων των Εθνικών Ομάδων των αποστολών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight