Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο κόκκινος κρυμμένος θησαυρός

Ο κόκκινος κρυμμένος θησαυρός

Του Ανδρέα Νικολάου, Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη "ΝΕΑ ΠΟΛΗ"

Τις τελευταίες μέρες όλη η κοινωνία της Πάτρας είναι παρατηρητής της ολοκλήρωσης μιας διαδικασίας που ξεκίνησε από την πρώτη χρονιά της εκλογής της δημοτικής αρχής. Η διαδικασία αυτή είναι η εφαρμογή στην πράξη της απαξίωσης του μοναδικού πραγματικά λαϊκού και όχι ψευδεπίγραφα οριζόμενου ως λαϊκού, θεσμού, που είναι το Πατρινό καρναβάλι.

Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας έγινε με την αντίδραση του πραγματικού κυττάρου του καρναβαλιού (έστω και καθυστερημένα κατά την ταπεινή μου γνώμη), δηλαδή την αντίδραση των καρναβαλικών  πληρωμάτων, για το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή του ΚΚΕ προσπάθησε να διαβρώσει με σκοπό να ελέγξει, το Πατρινό Καρναβάλι, για λόγους που πιθανώς έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο θεσμός αντιτίθεται στο ιδεολογικό της «οπλοστάσιο» αλλά  και επειδή  στο DNA της δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιος …κωδικός. Η δημοτική αρχή απαξιώνει σκόπιμα το Πατρινό Καρναβάλι, το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν της πόλης μας που σε συνδυασμό με τις συγκυρίες

(Ιόνια οδός, Ολυμπία οδός, Γέφυρα Ρίου) θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή με παράλληλη αύξηση του κύκλου εργασιών για πολλούς επαγγελματίες. Το απαξιώνει επειδή συν τοις άλλοις  είναι  όχημα εξόδου από την κατάσταση μιζέριας, κατάσταση που ευνοεί τη δημοτική αρχή να βρει χώρο και να συνεχίσει να εκφράζει το πραγματικό της DNA-καθολικώς διαμαρτυρόμενη.

Ο ρόλος μιας υγιούς δημοτικής αρχής είναι να συγκεράσει τις διαφορετικές  απόψεις και να γεφυρώσει τις διαφορές που υπάρχουν. Αντίθετα, η υπάρχουσα, προωθεί διχαστικές διαδικασίες, φέρνοντας απέναντί της τα 50 πληρώματα που είναι αυτά που πραγματικά συμμετέχουν στο παιχνίδι, προκαλώντας και «θρέφοντας» την κρίση, η οποία κορυφώθηκε με την παραίτηση τού Άγγελου Πολυδωρόπουλου προκειμένου να διευκολύνει την διαδικασία.

Τα πληρώματα αυτά ανδρώθηκαν μέσα στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, και να θυμίσω ιστορικά ότι συνεργάστηκαν με δημάρχους όπως ο Άννινος ,ο Καράβολας, ο Φούρας, ο Δημαράς και τις περισσότερες φορές είχαν αγαστή συνεργασία, ενώ ουδέποτε φτάσαμε σε τέτοια ρήξη και μάλιστα με την δημοτική αρχή να αδιαφορεί για το διχαστικό της έργο.

Καλώ τη δημοτική αρχή της Πάτρας  έστω και την τελευταία στιγμή να κάνει ένα βήμα πίσω και να  δώσειτην ευθύνη της διεξαγωγής του παιχνιδιού σε  αυτούς πού έχουν την  τεχνογνωσία, πάντα υπό την εποπτεία τού δήμου χωρίς αγκυλώσεις και εμμονές.

Η Πάτρα δεν θέλει κόκκινο το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Το θέλει πολύχρωμο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις