Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Με "Μία Φανταστική Γυναίκα" ξεκίνησε ο β' κύκλος της Κινηματογραφικής Λέσχης

Πάτρα: Με "Μία Φανταστική Γυναίκα&q...

Στις 22/1 η Λέσχη κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Δυνατά ξεκίνησε ο 2ος κύκλος προβολών της περιόδου 2017-2018 της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας το βράδυ της Δευτέρας 15/1 στην αίθουσα 6 των Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε με την ταινία από την Χιλή «Μία Φανταστική Γυναίκα – Una Mujer Fantastica» του Σεμπαστιάν Λέλιο με πρωταγωνίστρια την Ντανιέλα Βέγκα.

Επρόκειτο για ένα ανθρώπινο και τολμηρό φιλμ με κεντρική ηρωίδα μία τρανσέξουαλ, την Μαρίνα που χάνει τον κατά αρκετά χρόνια μεγαλύτερο σύντροφο της, τον Ορλάντο και έρχεται αντιμέτωπη με το μίσος, τον συντηρητισμό και την έντονη καχυποψία της οικογένειας του. Θα την διώξουν ακόμη και από την εκκλησία όπου γίνεται η τελετή της κηδείας του. Η Μαρίνα όμως, όπως λέγεται η ηρωίδα δεν θα το βάλει κάτω αποδεικνύοντας πως η αξιοπρέπεια, ο έρωτας και η αγάπη δεν έχουν φύλο και κοινωνικά στερεότυπα.

Συγκινητική η σκηνή προς το τέλος όπου η Μαρίνα προλαβαίνει να αποχαιρετήσει τον Ορλάντο λίγο πριν η σορός του μπει στον κλίβανο για να αποτεφρωθεί. Είχε προηγηθεί μία σκηνή όπου η Μαρίνα «βλέπει» τον Ορλάντο και τον ασπάζεται θερμά για ύστατη φορά ενώ εξαιρετικό ήταν και το φινάλε με την Μαρίνα να τραγουδά κλασικό τραγούδι επί σκηνής.

Το φιλμ αναμενόταν να αρέσει, να προκαλέσει συζητήσεις και φυσικά να προσελκύσει πολλούς σινεφίλ στις 3 προβολές που έγιναν. Σε ορισμένους θύμισε κάτι και από την «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα με την Μίνα Ορφανού που επίσης είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας. Το φιλμ ήταν υποψήφιο για την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και ελπίζει να τα καταφέρει στην αντίστοιχη κατηγορία και στα Όσκαρ. Είχε λάβει βραβείο σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας την προσεχή Δευτέρα 22/1 θα προβάλλει το φιλμ «Lucky» από τις ΗΠΑ σε σκηνοθεσία Τζον Κάρολ Λιντς με τον Χάρι Ντιν Στάντον στο κύκνειο κινηματογραφικό του άσμα μιας και τον περασμένο Σεπτέμβριο έφυγε πλήρης ημερών από τη ζωή.

Μεταξύ των προβολών του «Lucky» θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης στο φουαγιέ των Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, τις ώρες 19.30 – 20.15 και 21.45 και 22.30. Θα υπάρχουν 2 νομίσματα και 2 τυχεροί.

Τέλος να προσθέσουμε πως η Λέσχη έβαλε στο πρόγραμμα της μία επιπλέον ταινία, μία ταινία – διαμαντάκι, δώρο για τα μέλη και φίλους της, το «The Party – Το Πάρτι» της Σάλι Πότερ, διάρκειας 71 λεπτών που η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας Ελένη Δάσιου είχε δει στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εξτρά αυτή ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 2/2/2018 στις 19.00, στις 20.30 και στις 22.00 στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε.

Εκ των υποστηρικτών των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Eπιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture