Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσιάζεται στην Αθήνα «Το Φάλτσο Μικρόφωνο» των Πατρινών εκδόσεων Πικραμένος

Παρουσιάζεται στην Αθήνα «Το Φάλτσο Μικρ...

Πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα γραμμένο από την Ελένη Φυσέκη

Οι Πατρινές Εκδόσεις «Πικραμένος» προσκαλούν το κοινό σε μία συνάντηση με τη Ελένη Φυσέκη συγγραφέα του αστυνομικού μυθιστορήματος «Το Φάλτσο Μικρόφωνο» στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα γίνει αυτή την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 19.30, στον φιλόξενο φιλαναγνωστικό χώρο του βιβλιοπωλείου Booktalks στο Παλαιό Φάληρο (Αρτέμιδος 47).

«Ανάκριση» στη συγγραφέα Ελένη Φυσέκη θα κάνουν η Μιράντα Βατικιώτη, συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, και η Κορίνα Βασιλοπούλου, δημοσιογράφος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βασισμένο σε ανθρώπους και καταστάσεις που συχνά συναντά κανείς σε λαϊκές μουσικές σκηνές, το «Φάλτσο Μικρόφωνο» μας εισάγει στον μικρόκοσμο της νυχτερινής ζωής. Με σημείο αναφοράς έναν φόνο ξεκινά ένα ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά της νύχτας. Ίντριγκες, χαμένα όνειρα και πισώπλατα μαχαιρώματα περιπλέκονται σε μια αγωνιώδη αναζήτηση της αλήθειας. Πόσο εύκολο είναι για τον ήρωα να ξεδιαλύνει το μυστήριο; Είναι πράγματι όλα όπως φαίνονται;

Ένα νουάρ αστυνομικό μυθιστόρημα που εκθέτει όσα γίνονται στο προσκήνιο αλλά και στα παρασκήνια μιας λαϊκής μουσικής σκηνής με τον πλέον ρεαλιστικό, ελευθερόστομο και γλαφυρό τρόπο. Χαρακτήρες και καταστάσεις σκιαγραφούνται και σχεδόν υπαγορεύονται από τα πάθη και τους ρυθμούς της νύχτας.

Οι εκδόσεις «Πικραμένος» προσκαλούν όλους και όλες, αναγνώστες και φίλους, να γνωρίσουμε το βιβλίο και τη συγγραφέα από κοντά την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο Παλαιό Φάληρο.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Ο Νίκος, πρώην ροκάς και νυν επαγγελματίας ηχολήπτης, έχει αποχαιρετήσει ειρηνικά και προ πολλού και τις ροκ μπάντες και τη θητεία του στο sex ’n’ drugs and rock ’n’ roll. Έχει συμβιβαστεί στωικά με τον ρεαλισμό της εγχώριας πραγματικότητας που υπαγορεύει πως η μόνη πιθανότητα να ζήσει σήμερα κάποιος από τη μουσική είναι να έχει μπουζούκια στην ορχήστρα. Στην εποχή της κρίσης οι ένδοξες νύχτες έχουν παρέλθει. Άλλη μια σεζόν με δουλειά δεν είναι λίγη ακόμη και για τις μεγάλες πίστες.

Όταν ο τραγουδιστής–φίρμα κλείνει την ανοιξιάτικη σεζόν σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης, το αθηναϊκό σχήμα μαζί με τον Νίκο ξεκινούν πρόβες και εμφανίσεις στη συμπρωτεύουσα. Ωστόσο, η απρόοπτη και μυστηριώδης εξαφάνιση του Τάκη, βασικού κιθαρίστα της ορχήστρας, θα αναστατώσει όλους τους μουσικούς αλλά κυρίως τον κολλητό του φίλο Νίκο. Έτσι ο Νίκος, όσο και αν θέλει να δηλώνει πως το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να παίζει μουσική και να ρυθμίζει ηχεία και μικρόφωνα, θα κληθεί να εκτελέσει κακήν κακώς και τον ρόλο του ντετέκτιβ…

Ένας άφαντος φίλος και πολλές φήμες υφέρπουσες, ένα σμάρι βασιλιάδες και πεταλουδίτσες της νύχτας, ταλαντούχοι και ατάλαντοι, με απωθημένα ή χωρίς, ριγμένοι στο νταραβέρι γύρω από το σουξέ και τη μεγάλη φίρμα —μια ανταπόκριση σε νουάρ απόχρωση από τα παρασκήνια της πίστας.

*Η συγγραφέας Ελένη Φυσέκη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ηχοληψία στη Σχολή Κινηματογράφου Παπαντωνοπούλου. Εργάζεται σε στούντιο ηχογράφησης, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από πολλές μουσικές σκηνές, θέατρα, καθώς και μπουζούκια, στην Αθήνα και στην επαρχία. Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει ντραμς με τους Lazytrains, μια μπλουζ μπάντα, έχοντας ως κύριο στόχο να περνά καλά, να πίνει τζάμπα μπίρες και να μαζεύει υλικό για το επόμενο βιβλίο της…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture