Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Στους δρόμους από σήμερα ο Τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού

Στους δρόμους από σήμερα ο Τελάλης του Π...

Οι διαδρομές του άρματος

Σε καρναβαλική συχνότητα συντονίζεται η πόλη από το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιανουαρίου με την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, που θα ανοίξει τη φετινή καρναβαλική περίοδο.

Ένας περίπου μήνας, που θα κορυφωθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, θα είναι η φετινή καρναβαλική περίοδος, που μας εγγυάται πολλά και συναρπαστικά κάνοντάς μας να αποδράσουμε από την καθημερινότητα των ημερών.

Ωστόσο το κλίμα θα αρχίσει να προθερμαίνεται με την περιοδεία του μουσικού άρματος και τη φωνή του τελάλη και τη γνωστή του περιπαικτική του διάθεση από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου το πρωί στους δρόμους της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών καθημερινά το μουσικό άρμα όπως το επιβάλλει κάθε χρόνο το έθιμο, θα μεταφέρει από άκρη σε άκρη τη χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Τελάλης του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού θα είναι ο Θανάσης Τσέρης.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ-ΤΕΛΑΛΗ

 

ΠΕΜΠΤΗ 18/1/2018

ΠΡΩΙ

Ώρα 10.30: από τις 10.30 το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή : Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή Δυμαίων-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Γούναρη-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραισκάκη-Πατρέως-Αγ. Ανδρέου-Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους- Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ

Ώρα 18.00: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Δημοκρατίας-Αγ. Κωνσταντίνου (Κάτω Οβρυά)-Μιντιλόγλι-Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών Πύργου-Μαραγκοπούλου (Βραχνέικα)-κάθοδος προς την παραλιακή οδό-παραλία Βραχνείκων και Ροιτίκων-Παραλία Πατρών (Εύα)-25ης Μαρτίου- Εργατικές Κατοικίες-βοηθητική της περιμετρικής οδού-Πετρωτό.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/2018

ΠΡΩΙ

Ώρα 10.30: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-ΤΕΙ-Καλαβρύτων-Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα-Ευβοίας-Ανθείας-Εργατικές Κατοικίες Ανθείας-Οδυσσέα Ελύτη (αναστροφή)-Αγίου Ιωάννου Πράτσικα-Αγίας Τριάδος-Δορυλλαίου-Ιωνίας-Πόντου-Πλατεία Ελευθερίας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Φαβιέρου-Έλληνος Στρατιώτου-Νοταρά-Αγυιάς-Ηρώων Πολυτεχνείου-Οθωνος Αμαλίας-Καρόλου-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Αγίας Τριάδος-Ιεροθέου Αρχιεπισκόπου-Σολωμού-Σμύρνης-Αγίας Τριάδος-Πλατεία Βούδ-Γεωργίου Ολυμπίου-Σολωμού-Καραϊσκάκη-Γούναρη-Κλάους-Πετρωτό.

ΒΡΑΔΥ

Ώρα 18.00: το μουσικό άρμα θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό –Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Κορίνθου-Πλ. Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος-Κολοκοτρώνη-Οθωνος Αμαλίας-Ερμού-Καραισκάκη-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Γούναρη-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Αράτου-Μαιζώνος-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1/2018

ΠΡΩΙ

Ώρα 10.00: το μουσικό άρμα και ο τελάλης θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή Πετρωτό-Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γεν. Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-Γούναρη-Μπουκαούρη-Γερμανού, Αρχαίο Ωδείο.

Ώρα 11.30: Αρχαίο Ωδείο-Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος-Δημαρχείο όπου και γίνεται η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου. Μετά την παράδοση του λαβάρου το μουσικό άρμα επιστρέφει στο Πετρωτό.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019